Ingen fysisk adgang på Maersk-generalforsamling

Når A.P. Møller - Maersk den 28. marts afholder sin årlige generalforsamling bliver det uden fysisk adgang for aktionærerne. De skal i stedet for tilmelde sig for at kunne deltage virtuelt. Tiden er løbet fra den gamle form, mener Maersk.

Arkivfoto..

Aktionærer og medier får i fremtiden ikke mulighed for at komme tæt på Maersk-familien ved de årlige generalforsamlinger.

Generalforsamlingen i Danmarks største virksomhed har ellers i mange år været et tilløbsstykke og en københavnerbegivenhed, der har tiltrukket både aktionærer, politikere og journalister fra medier af alle slags.

Men det er tiden løbet fra, mener Maersk.

“Erfaringer fra de seneste år har vist, at færre aktionærer deltager i fysiske generalforsamlinger. En elektronisk generalforsamling når en bredere kreds af selskabets aktionærer og gør det nemt og sikkert for disse i både Danmark og udlandet at deltage, stille spørgsmål og evt. afgive stemme,” skriver Maersk således i indkaldelsen til generalforsamlingen.

Derfor bliver den nu udelukkende afholdt digitalt - uden adgang til fysisk fremmøde. Generalforsamlingen bliver webcastet med adgang for alle, mens aktionærer skal tilmelde sig og vil få et link, der giver mulighed for at stille spørgsmål og deltage i afstemninger.

Det er dog ikke første gang, at generalforsamlingen afholdes virtuelt. Pandemien betød, at generalforsamlingen i 2020 blev afholdt i hovedkvarteret på Esplanaden med få fremmødte i stedet for som planlagt i Operahuset, mens generalforsamlingen i 2021 udelukkende var digital.

I fjor var der både adgang til generalforsamlingen virtuelt og ved fysisk fremmøde.

Men det var altså sidste gang, aktionærer og medier kunne komme - fysisk - tæt på bestyrelsen. Helt lukket for fysiske arrangementer bliver Maersk dog ikke.

I indkaldelsen til generalforsamlingen lover Maersk et arrangement i 3. kvartal i år på Esplanaden for aktionærerne.

“Formålet med arrangementet er at skabe en spændende dag for selskabets aktionærer og give et bredt indblik i selskabets forretningsområder, strategi og planer. Som en del af arrangementet forventes det, at det bliver muligt at komme helt tæt på selskabets første containerskib, som sejler på grøn metanol,” skriver Maersk.

Kilde: Maersk.

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023