IMO møde om stabilitet, lasteliner mm.

IMO's underkomité for stabilitet, lastelinie og fiskeskibes sikkerhed har afholdt sit 51. møde. Blandt hovedemnerne var færdiggørelse af vejledning til de nye harmoniserede lækstabilitetsregler,

Det nye SOLAS, kapitel II-1 om lækstabilitet træder i kraft 1. januar 2009. For at sikre en ensartet anvendelse af de nye regler, havde søsikkerhedskomitéen (MSC) bedt SLF om at udvikle forklarende noter til ændringerne. En færdig version er nu blevet udarbejdet og vil blive godkendt af næste MSC (i november 2008). Dog må det forventes, at der herudover vil blive udarbejdet yderligere en række opdateringer af noterne som følge af erfaringerne med det nye kapitel.

Endvidere blev følgende drøftet:

"flooding detection systems" "identification of further improvements of SOLAS chapter II-1" "requirements for pipes piercing the collision bulkheads" "trim range used for calculation of limiting GM curves"

Søfartsstyrelsen vil følge arbejdet tæt og deltage i de korrespondancegrupper, der skal arbejde videre med disse emner frem til underkomitéens næste møde.

Stockholmaftalen - "vand på dæk" Da en række EU-lande under sidste MSC havde udtrykt bekymring for, om de kommende SOLAS regler for lækstablitet tog tilstrækkeligt højde for vand på dæk på ro-ro passagerskibe (såkaldte Stockholmaftale), var SLF blevet bedt om vurderede dette nærmere. Af formelle årsager var det imidlertid ikke muligt, at emnet kom på dagsordenen før SLF52 (januar 2010). Men da emnet har høj prioritet valgte man at nedsætte en korrespondancegruppe med det formål at drøfte, hvorvidt nye regler tager højde for "vand på dæk" i tilstrækkelig grad. Danmark arbejdede aktivt sammen med UK for at sikre, at korrespondancegruppen behandler spørgsmålet grundigt.

Revision af intakt stabilitets koden Den intakte stabilitets kode består at to dele - en obligatorisk del (part A) og en ikke bindende del (part B). Den obligatoriske del af koden (part A) er nu færdiggjort og er blevet fremsendt til MSC for vedtagelse. Koden forventes at blive behandlet på førstkommende MSC og vil formentlig træde i kraft pr. 1. juli 2010. Vedtagelsen forventes ledsaget af en opfordring til at kodens bindende del implementeres så snart som muligt.

Kodens ikke-bindende del forventes først at træde i kraft på et senere tidspunkt. Denne del af koden skal videre behandles i en nedsat korrespondancegruppe.

Det blev endvidere besluttet, at konsekvensrette kapitlerne i SOLAS kapitel II-1, samt Load Lines protokollen, for at få den reviderede kode til at gælde for alle skibe.

Danmark følger arbejdet tæt og deltager i korrespondancegruppen.

Små fiskeskibes sikkerhed Arbejdet med, at udarbejde en ny sikkerhedsstandard gældende for fiskeskibe under 12 meters længde, og fiskeskibe uden styrehus blev forlænget fra 2008 til 2009, bl.a. for at sikre konsistens med ILO's (FN's internationale arbejdstagerorganisation) konvention på området, samt sikre at andre relevante IMO organer inddrages. Arbejdet fortsætter på kommende møder, ligesom der bliver nedsat en korrespondancegruppe herom. Underkomitéen udarbejdede et spørgeskema, der skal medvirke til at afdække, hvilke hindringer, der er for at ratificere Torremolinos-protokollen.

Revisionen af TM69 konventionen SLF er blevet bedt om, at se på muligheden for at revidere tonnagekonventionen, TM 1969 med henblik på at opnå forbedringer til og fælles fortolkning af brugen af tonnage-parameteren i forbindelse med havneafgifter.

Underkomitéen fandt, at der var et presserende behov for revision, men anerkendte samtidig, at ændringernes konsekvenser må nærmere undersøges. Der for arbejdes der videre ad to spor, 1) sikre hjemmel til at konventionen kan ændres ved brug af "tacit acceptance", samt 2) at undersøge om der er et reelt behov for at ændre konventionen, samt konsekvenserne heraf.

En række spørgsmål udestår med hensyn til valg af juridisk instrument for en ændring af konventionen. Dette spørgsmål vil blive forelagt for søsikkerhedskomitéen med henblik på beslutning.

Vandtætte døre Underkomitéen drøftede bl.a. på baggrund af et forslag fra USA og Sverige, mulighederne for at administrationerne under særlige omstændigheder kan tillade, at et passagerskib sejler med de vandtætte døre åbne, bl.a. under forudsætnig, at dørene umiddelbart kan lukkes. En række delegationer mente ikke, at der var forhold, der retfærdiggjorde, at en sådan tilladelse til sejlads med åbne vandtætte døre blev meddelt. Endvidere diskuteredes, hvorvidt eventuelle krav til skibets evne for at holde sig flydende efter en skade skulle gøres gældende for nye skibe, såvel som for eksisterende.

Da underkomitéen således ikke kunne nå konsensus om spørgsmålet, blev det besluttet nedsætte en korrespondancegruppe, der skal drøfte spørgsmålet frem til næste møde.

Det næste møde i underkomitéen forventes afholdt i januar 2010.

Kilde: Søfartsstyrelsen

Relateret indhold

25.07.2024Maritimedanmark.dk

Hafnia Nile skal tømmes for last

24.07.2024Maritimedanmark.dk

Brand på Maersk Frankfurt slukket

23.07.2024Maritimedanmark.dk

Norden køber norske Norlat Shipping

20.07.2024Maritimedanmark.dk

Besætningsmedlem på Maersk skib omkommet

19.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk containerskib i flammer

19.07.2024Maritimedanmark.dk

Hafnia tankskib kolliderer med supertanker

17.07.2024Maritimedanmark.dk

Rederne lægger større vægt på biodiversitet

16.07.2024Maritimedanmark.dk

Torm køber otte tankskibe og sælger et

Jobmarked

Se alle

Småøernes Færgeselskaber

Navigatør (Afløser) til Færgen Bitten Clausen

Er du en erfaren navigatør, der gerne vil stoppe på langfart eller holde en pause fra udmønstringerne og vil du stadig fortsætte som navigatør men gerne være hjemme hver aften? Det kan også være at du gerne vil sejle lidt færge i dine hjemmeperioder? Eller allerede er gået i land men mangler lidt duften af hav? Så er dette måske noget for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

14.09.2024

MARPRO Search & Selection

Area Sales Manager - Retrofit market

Are you a professional relationship builder with solid experience in technical sales in the maritime industry? Do you aspire to work in an environment that make vessels a greener and safer place to work?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Søfartsstyrelsen

Kontorchef til Sikre Farvande

Trives du i et fagligt stærkt miljø med mange udfordringer? Og har du mod på at lede en effektiv driftsorganisation? Så er du måske vores nye kontorchef for Sikre Farvande.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

04.08.2024

DanPilot

DanPilot søger en datatekniker-elev med speciale i programmering

Har du lyst til at få din uddannelse hos DanPilot, hvor vi er i gang med en digitaliseringsrejse?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

06.08.2024

DanPilot

Disponenter til Danmarks største lodsfirma søges

Har du erfaring indenfor spedition eller kendskab til mandskabs- eller materialedisponering – og trives du i en travl såvel som omskiftelig hverdag, hvor boldene bliver kastet højt i vejret og skal gribes igen? Så er du måske DanPilot’s nye disponent.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.08.2024

Grenaa-Anholt Færgefart

Grenaa-Anholt Færgefart søger én Befaren Skibsassistent til fast stilling med ansættelses snarest muligt

Du vil komme til at indgå i vores faste team af medarbejdere på M/F Anholt, som dagligt betjener færgens kunder samt fragter gods til og fra øen i Kattegat.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sail Event Aarhus

Skipper til M/S Helene

Sail Event Aarhus ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Skoleskibet Danmark

Kaptajn på Skoleskibet DANMARK

Et helt unikt og spændende job Skoleskibet DANMARK er et smukt sejlskib fra 1933 og en moderne maritim uddannelsesinstitution. Skoleskibet har også en repræsentativ rolle som en sejlende ambassade, for Det Blå Danmark. Skoleskibet DANMARK har to kaptajner, hvoraf denne ene nu har valgt at gå i land, hvorfor denne spændende og helt specielle stilling er ledig til besættelse i efteråret 2024.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

11.08.2024

Saga Shipping A/S

Saga Shipping – søger personale til vores fartøjer

Er Skagen noget for dig…. Tag udfordringen op…

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Saga Shipping A/S

Shipping Medarbejder til Skagen

Saga Shipping er en del af Wrist Ship Supply, en af verdens største skibshandler, indenfor den globale shipping industri. Vi tilbyder en bred vifte af service ydelser til den globale shippingindustri – ikke 2 dage er ens !.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark