Hurtigruten genoptager sejlads til Svalbard

Om vinteren vil sejles fra Bergen og Oslo til Honningsvåg som Nordkapp Express.

Foto: Hurtigruten

Efter en 41 år lang pause, genoptager norske Hurtigruten nu ruten mellem Bergen og Longyearbyen , også kaldet Svalbardekspressen. Rederiet indsætter den nyrenoverede MS Trollfjord på ruten, der både medtager passagerer og gods. Første afgang fra Bergen i denne weekend. 

Svalbard Express er inspireret af den originale Svalbard Express, som Hurtigruten drev fra 1968 til 1982. Om vinteren vil MS Trollfjord sejle fra Bergen og Oslo til Honningsvåg som Nordkapp Express. 

”Med Svalbard og Nordkapp Express tager vi de gode erfaringer med os fra trafikken mellem Bergen og Kirkenes, men med bedre tid i de havne vi anløber, bl.a. nye steder vi traditionelt ikke sejler til. Dette er ikke en konkurrent til os selv, men en videreudvikling af et unikt produkt, vi har udbudt i 130 år, siger Hedda Felin, adm. direktør i Hurtigruten. 

MS Trollfjord er i lighed med samtlige Hurtigruten Norge-skibe, registrert i Norsk ordinært skipsregister (NOR). Alle ansatte om bord er ansatte med norske løn og arbejdsforhold. 

-mauh 

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kom med ombord på Laura Maersk

Copyright 2023