Hoteller ude efter ansatte fra Color Line

Medarbejdere, der arbejder som tjenere, kokke, receptionister og med rengøring kan blive påvirket, hvis Color Lines passagerskibe udflages til Norsk Internationalt Skibsregister (NIS), som regeringen har foreslået. Det Norske Sømandsforbund frygter for tab af arbejdspladser.

”Regeringen ønsker at sende næsten 700 søfolk i arbejdsløshed eller på socialydelse”, siger Formand Johnny Hansen fra Det Norske Sømandsforbund til Finansavisen. Det er en ubegrundet frygt, hævder Næringslivets Hovedorganisasjon,NHO.

Nu vil hotelkæderne Thon og Scandic samarbejde med Color Line om rekruttering, hvis rederiet opsiger hundredvis af medarbejdere. Ifølge NHO Reiseliv mangler branchen kvalificeret arbejdskraft på land.

”En mulig løsning er at arrangere en form for "speed dating" med dem, der i øjeblikket arbejder i rederiet. På den måde kan vi få et overblik over de færdigheder, som hver enkelt person har”, siger adm. Direktør Arild Steen-Mevold på Scandic Hotels.

Det Norske Sømandsforbund ser positivt på forslaget, men er mest bekymret over, at regeringen vil ændre de nuværende regler. Forslaget blev vedtaget i statsbudgettet i 2017, hvor et afsnit beskriver, hvordan staten kan spare penge i tilskudsordningen for norske søfolk fra andet halvår 2018.

Baseret på tal fra Color Line fandt Speed Area Committee, at 685 personer, der arbejder med hotelydelser på skibene, vil blive erstattet, hvis omflagningen gennemføres.

Sømandsforbundets formand Ronny Øksnes mener imidlertid, at de øvrige norske søfolk også vil blive erstattet af udlændinge, hvis rederiet får lov til at omflage skibene.

Vedtagelse af forslaget blev under budgetforhandlingerne sidst i maj udskudt, da nogle regeringspartier og de kristelige demokrater ville undersøge konsekvenserne af ændringerne, der kunne få Color Line til at skifte fra Norsk Ordinært Skibsregister til Norsk Internationalt Skibsregister.

Kilde: e24.no

Relateret indhold

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

Jobmarked

Se alle

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle