Havneterminaler i Europa mangler plads

Leverancer bestilt i Kina inden Europa lukkede ned på grund af corona-krisen begynder nu at ankomme i stor stil til de største europæiske havne. Men her kan havneterminalerne blive presset, fordi ingen vil have lasterne i et fortsat lukket Europa.

De store containerskibe vil i de kommende uger ankomme med tusindvis af containere med varer fra Kina, bestilt inden corona-krisen lukkede de europæiske lande ned. Og da virksomheder og forretninger forretninger fortsat er lukket ned i stor stil, er der udsigt til, at fyldte containere kan hobe sig op i de store havne som f.eks. Rotterdam, Antwerpen og Hamborg.

“Lasten ankommer til Europa. Men ingen vil have den - det er problemet. Du vil have fire til fem uger, hvor lagerbeholdningerne bygges op i havnene,” siger Lars Jensen, adm. dir. i Sea Intelligence Consulting til Financial Times.

“Importørerne vil stå overfor problemer med overfyldte lagre og store mængder varer, som de er nødt til at modtage, selv om de realistisk set ikke vil være i stand til at sælge dem,” tilføjer han.

I havnen i Zeebrugge i Belgien, der er verdens største hub for nye køretøjer, har man allerede problemer med tusindvis af uafhentede nye biler, der nu i bogstavelig forstand samler støv på hurtigt anlagte grusbelagte parkeringsarealer.

“I de sidste tre uger har flere terminaler stået overfor problemer med indkomne varer og mangel på lagerkapacitet, siger Rik Goetinck, CEO i havnen til Financial Times. “Vi forventer, at flere skibe vil blive brugt som flydende lagre, hvilket vi allerede har set for køretøjer,” siger han videre.

I Danmarks største containerhavn i Aarhus oplever man i øjeblikket ikke de samme udfordringer med lagerplads.

“Vi ved, at det kan blive et fænomen. Hvis der kommer et større skyl af gods samtidig med, at der ikke er det samme aftræk her, kan der selvfølgelig ske en ophobning af containere på Aarhus Havn,” siger Nicolai Krøyer, kundechef i Aarhus Havn, til Finans.

Han tør ikke spå om omfanget, men siger, at havnen har mulighed for at udvide sin kapacitet, hvis det skulle blive nødvendigt.

Redaktionen

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Skagen Havn satte nye rekorder i 2023

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aarhus Havn tilbyder nu opladning til lastbiler

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aalborg Havn vil løfte mere

02.04.2024Maritimedanmark.dk

Hong Kong havn sejlet agterud af konkurrenter

31.03.2024Victory Security

Sponseret

Victory Security - Det sikre og trygge valg.

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Frederikshavn Havn i dybere krise end antaget

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle