Havn og universitet starter fælles center

Fredag den 9. maj indvier Aalborg Havn og Aalborg Universitet det nye fælles center: Center for Logistik og Samarbejde. Det kommer til at ligge i Royal Greenlands tidligere administrationsbygning på Langerak, og centret skal formidle den nyeste erhvervsviden fra forskningsområdet logistik.

”På CLS vil vi kombinere forskning og teoretisk viden fra Aalborg Universitet med havnens og virksomhedernes kommercielle udviklingsstrategier for at skabe øget konkurrencekraft, større omsætning og flere arbejdspladser i Aalborg og det øvrige Nordjylland. Aalborg Havn er allerede en katalysator og et omdrejningspunkt for erhvervsudvikling og for integrationen mellem erhvervsliv og forskningsinstitutioner. I CLS stiller havnen også sin viden til rådighed”, siger Thomas Kastrup-Larsen, bestyrelsesformand for Aalborg Havn A/S og desuden også bestyrelsesformand for Center for Logistik og Samarbejde, CLS.

Samarbejdet mellem havn og universitet eksisterer allerede på en række områder. Konceptet ”den intelligente havn” er således udviklet i samarbejde mellem Aalborg Havn Logistik A/S, Center for Logistik under Aalborg Universitets Institut for Mekanik og Produktion og Institut for Ledelse og Økonomi.

Inden for havnens strategi ligger en målsætning om, at Aalborg Havn i 2020 bliver verdens første universitetshavn – deraf begrebet ”det blå universitet”.

Center for Logistik og Samarbejde er et initiativ, der skal bidrage til udviklingen af ”den intelligente” havn, men vil også støtte udviklingen og integrationen mellem virksomhederne på havnen og uddannelses- og forskningsinstitutionerne i Region Nordjylland.

CLS vil også gerne medvirke til nye, regionale styrkepositioner gennem udvikling af klynger og erhvervsmiljøer for eksempel inden for Grønland og Arktis, Green Tech og vindmølleindustri.

Kilde: Aalborg Havn

Artikler

01.10.2023|Maritimedanmark.dk

Italiensk kystvagt redder 177 fra brændende færge

30.09.2023|Maritimedanmark.dk

Transportskib til Airbus-dele skal have hjælp af vinden

30.09.2023|Maritimedanmark.dk

Royal Arctic Line afskediger sin topchef

29.09.2023|Maritimedanmark.dk

FN fejrer 50-året for MARPOL - men der venter et betydeligt arbejde

29.09.2023|Maritimedanmark.dk

Grøn jomfrurejse kostede Maersk enorm merpris

29.09.2023|Maritimedanmark.dk

FN advarer: Udledningen fra skibsfarten kan eksplodere

Copyright 2023