Hanstholm havn tager i mod verdens største

Det er den stærkeste, højeste og dyreste af sin art, der nogensinde er købt af en dansk virksomhed. Og den elektriske kran fra hollandske Huisman skal i arbejde ved testcentret i Østerild, hvor den skal assistere ved opstillingen af de allerstørste vindmøller.

Verdens største elektriske kran er leveret på Hanstholm havn..

Den er blevet leveret på Hanstholm Havn som et gigantisk samlesæt. Men når den er samlet bliver den til verdens største elektriske kran. Kranen er erhvervet af BMS Heavy Cranes og er ifølge selskabets CFO, Jesper Lund Hedegaard, unik ved at kunne løfte 1.200 tons op i 225 meters højde.

“Vi har faktisk et projekt i 2023-24, hvor vi er nødt til at løfte så højt - den skal nemlig være med til at bygge verdens største vindmølle på Danmarks testcenter for vindmøller,“ fortæller Jesper Lund Hedegaard til Nordania Leasing, der har finansieret nyerhvervelsen.

Kranen, der er produceret i Tjekkiet og udskibet fra Rotterdam som samlesæt, skal nu transporteres til Østerild, hvor den skal være operationsklar efter sommerferie, skriver det lokale medie Ligeher.nu Thy Mors.

Ifølge mediet vil både Vestas og Siemens Gamesa i de nærmeste uger ankomme til testcentret med hver deres udgave af en ny stor nacelle.

-emte

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023