Grundstødt skib ved Gibraltar klarede uvejr

Vraget af fragtskibet OS35, der blev sejlet på grund ud for Gibraltar i slutningen af sidste måned og efterfølgende sank på lavt vand, har klaret de seneste dages hårde vejr uden at tage yderligere skade. Men der er sket nye udslip af olie fra vraget.

Arkivfoto.

Olie er skyllet ind flere steder på kysten, og myndighederne arbejder lige nu på at fjerne olie både på kysten og på havet.

Olien stammer fra tanke om bord på OS35, som det ikke har været muligt at tømme.

Bjærgningsselskabet besluttede fredag i sidste uge at sænke fragtskibets agterparti, der holdt sig flydende efter at den forreste del af skibet sank. Beslutningen blev taget for at forhindre, at vraget blev vredet yderligere fra hinanden under uvejret.

OS35 blev med vilje sejlet på grund af besætningen, efter at det var kollideret med en LNG-tanker og tog vand ind. OS36 havde netop forladt havnen i Gibraltar da kollisionen indtraf. LNG-tankeren, Adam, der sejlede i ballast, fik kun mindre skader ved kollisionen. Ingen personer på de to skibe kom til skade ved kollisionen.

Kaptajnen om nord på OS35, en 53-årig syrisk statsborger, er anholdt og sigtet for syv lovovertrædelser, heriblandt at bringe andres liv i fare ved at tilsidesætte sikkerhedshensyn, undlade at reagere på fare for kollision, og for forurening af naturfølsomt farvand.

Det vides ikke hvordan kaptajnen forholder sig til sigtelserne.

Redaktionen

Artikler

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Fiskeribranchen samles i Aalborg

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Flere skibe har sænket farten

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Hirtshals Havn udvider direktionen

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Maritime: Der er vækstpotentiale for grøn ophugning i Danmark

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Esbjerg-virksomhed er grøn foregangsvirksomhed indenfor skibsophugning

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

“Nu kigger også større rederier efter brugt udstyr”

Copyright 2023