Glæde over afskaffelse af ID-kontrol

Der var stor glæde, da den svenske regering tirsdag eftermiddag besluttede at afskaffe ID-kontrollen ved blandt andet færgerne for i stedet at øge myndighedernes grænsekontrol. Beslutningen får ros af både den danske regering og Danmarks Rederiforening.

Jakob Ullegård, Danmarks Rederiforening.

”Den svenske ID-kontrol har sat hele Øresundsregionen tilbage. Kontrollen har givet betydelige gener for pendlere og andre rejsende mellem Danmark og Sverige og er gået ud over den stærke dynamik, regionen har haft i årtier,” sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen.

ID-kontrollen har i praksis været en dobbeltkontrol. Det har gjort den unødigt tung og dyr. Det har især været til gene for togpendlere mellem de to lande.

Men HH Ferries har alene kontrolleret over fire millioner færgepassagerer siden januar 2016 ved Øresund.

”Det er rigtig godt nyt, at den svenske regering nu tager opgaven på sig. Vi har hele tiden argumenteret for, at denne midlertidige myndighedsopgave ikke skulle løses af private rederier og andre transportører. Vi glæder os derfor over, at dobbeltkontrollen nu forsvinder. Selv om rederierne har investeret massivt i at fastholde den gode kundeoplevelse, så har det nemlig gjort det sværere at drive butikken ved grænsen til nabolandet,” siger Jakob Ullegård, direktør i Danmarks Rederiforening.

Der har både været kontrol fra rederierne af ID på dansk side, og så de svenske myndigheders kontrol af kontrollen på svensk side. Afskaffelsen af ID-kontrollen gør det derfor simplere og lettere at rejse mellem de to lande. Formodentlig er det også en billigere løsning for den svenske stat, der ellers har lovet at kompensere rederierne for transportøransvaret.

Rederiforeningen glæder sig over, at den svenske beslutning nu sætter det såkaldte transportøransvar i bero. ID-kontrollen og transportøransvaret kan dog aktiveres med kort varsel, men det ændrer ikke på, at beslutningen om, at myndighederne overtager kontrollen, er rigtig i foreningens øjne.

Kilde: Danmarks Rederiforening

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle