Georg Stage lokker politikerne med resultater

Skoleskibet Georg Stage mangler bevillinger til to togter i 2024, men peger på, at de har den succes med at få unge gennem deres populære ungdomsuddannelse med lavt frafald og praktisk talt ingen arbejdsløshed. Net dét politikerne efterspørger.

Arkivfoto..

”Vores uddannelse bliver søgt af alle køn og klasser og har netop den balance mellem praksis og teori, som den nye HPX-uddannelse sigter imod,” siger Skoleskibets direktør, Asser Amdisen.

Georg Stage har 150-200 ansøgere til hvert togt, men max. 63 pladser. Undervisningsministeriets tal viser, at efter 7 kvartaler er hele 99,5% af eleverne i job eller uddannelse. Det på trods af at hele 70% af Skoleskibets elever har enten en afbrudt eller ingen uddannelse bag sig, når de går ombord.

Derfor vækker det undren, at Skoleskibet står til at blive beskåret, når man i stedet kunne udnytte erfaringerne. Siden 2019 har Georg Stage fået bevillinger til to togter om året, men de udløber nu, så fremover risikerer Skoleskibet at skulle ligge stille halvdelen af året.

”Vi vil gerne fortælle både erhvervsskoler og eventuelt den nye HPX om vores erfaringer med at opbygge en attraktiv ungdomsuddannelse, men det kræver, at vi faktisk får mulighed for at uddanne nogle unge mennesker” siger Asser Amdisen.

I regeringsgrundlaget ”Ansvar for Danmark” opstiller regeringen bl.a. fire ønsker til uddannelser for unge: De skal tiltrække de unge til erhvervsuddannelserne, de skal arbejde både teoretisk og praktisk, de skal sætte de unge i stand til at arbejde for miljø og grøn omstilling, og der skal være arbejde til de unge bagefter.

”På Georg Stage lever vi op til alle krav som regeringen stiller” siger Asser Amdisen, ”så jeg håber politikerne vil se værdien i fortsat at lade os sejle. Til gengæld stiller vi os gerne til rådighed for udviklingen af både nye og allerede eksisterende uddannelser”.

Kilde: Stiftelsen Georg Stages Minde.

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen vinder fornem AI-pris

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederi bag brokollaps erklærer General Average

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Færgefart ligger stille efter påsejling

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Somaliske pirater frigiver kapret skib

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle