Gennembrud for Semco i Vietnam

Semco Maritime har indgået en ny samarbejdsaftale med to vietnamesiske selskaber. Aftalen blev underskrevet i Hanoi torsdag i overværelse af statsminister Helle Thorning-Schmidt og den vietnamesiske premierminister Nguyen Tan Dung.

Semco Maritime udvider nu sine aktiviteter i Vietnam med en ny samarbejdsaftale med PetroVietnam Marine Shipyard og PVD Tech, der begge er datterselskaber i PetroVietnam gruppen.

”Den nye aftale er et meget vigtigt gennembrud for Semco Maritime. Vi har haft strategisk fokus på markedet for rigprojekter i Sydøstasien gennem de seneste 3-4 år, hvor vi bl.a. har opbygget egne produktionsfaciliteter i Vietnam. Nu bringer vi alle vores kompetencer og erfaringer fra internationale rigprojekter i spil på markedet”, siger Hans Peter Jørgensen, Senior Vice President, Semco Maritime.

Aftalen blev torsdag underskrevet i overværelse af den danske statsminister Helle Thorning-Schmidt og den vietnamesiske premierminister Nguyen Tan Dung sammen med repræsentanter for de tre selskaber ved en ceremoni i Hanoi.

Ambitionen med det nye samarbejde er at gøre havnebyen Vung Tau i det sydlige Vietnam til et centrum for opgradering og reparation af borerigge til Sydøstasiens store olie- og gasindustri. Vietnam alene har en olie- og gasproduktion, der er cirka 20 procent større end den danske produktion i Nordsøen.

Med Semco Maritime som hovedentreprenør skal parterne i det nye samarbejde tiltrække rigprojekter i størrelsesordenen 3 til 20 millioner dollar fra de internationale rigoperatører, der opererer i området på vegne af en række olieselskaber.

I dag benytter operatørerne i farvandene i og omkring Vietnam faciliteter i eksempelvis Singapore og skal derved bruge 4-5 dage hver vej til at bugsere boreriggene. Det medfører øgede udgifter og tabt arbejdsfortjeneste for mange millioner kroner.

”De internationale rigoperatører får gennem det nye samarbejde et nyt, konkurrencedygtigt alternativ i Vung Tau. Her råder de vietnamesiske parter over moderne værftsfaciliteter, mens vi bidrager med vores stor ekspertise fra lignende projekter for internationale rigoperatører i Nordsøen”, siger Hans Peter Jørgensen.

Det nye samarbejde får stor betydning for den fortsatte udvikling af Vietnams olie- og gasindustri. Semco Maritime vurderer, at aftalen vil medføre 500-600 nye vietnamesiske arbejdspladser, ligesom den vil indebære en løbende efteruddannelse og opkvalificering af den lokale arbejdskraft.

”Vi glæder os at kunne bidrage til vækst, udvikling og beskæftigelse i Vietnam og samtidig styrke vores egen position og forretning inden for olie- og gasindustrien i Sydøstasien,” siger Hans Peter Jørgensen.

Semco Maritime har været aktiv i Vietnam siden 2008 og åbnede i 2010 egen fabrik i Vung Tau til produktion af beboelsesmoduler til olierigge. Vung Tau er den vigtigste by i Vietnam til servicering af den voksende offshore olie- og gasindustri.

Kilde: Semco Maritime

Relateret indhold

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Tidligere Maersk-direktør indtræder i ISS-bestyrelse

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Dansk scubber-producent kalder dansk forbud “misforstået grøn politik”

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

15.03.2024Maritimedanmark.dk

Underleverandør til M.A.R.S anklaget for ulovlig indkvartering

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle