Furetank ansætter første kvindelige kaptajn

Det svenske rederi Furetank har udnævnt Therese Boman som sin første kvindelige kaptajn. Hun startede som førstestyrmand, da hun blev ansat i rederiet for to år siden. “Jeg har altid vidst, at jeg ønskede at blive kaptajn,” siger Therese Boman.

Therese Boman kan nu kalde sig kaptajn. Som den første kvinde i Furetank. Foto: Furetank..

“Siden jeg startede i Furetank, har ledelsen løbende haft tillid til, at jeg skridt for skridt kunne påtage mig mere ansvar. Jeg nyder at være involveret i alt om bord på et skib, tale med alle i besætningen og sammen finde løsninger på de dilemmaer, der måtte opstå,” siger Therese Boman og fortsætter:

“Som kaptajn lærer du hele tiden, da ingen situation på et skib er den samme som en tidligere. Og så er det også rigtig sjovt at manøvrere fartøjet,” siger hun med et grin.

Hendes første opgave som kaptajn var at forlade kajen i Amsterdam og gå ud gennem slusen og sætte kurs mod Skotland.

“Det var en fantastisk følelse. Alle om bord er så støttende og glade for mig - og det samme er de i land. Jeg synes, at ledelsen har en meget positiv og inspirerende attitude mod medarbejdere, der ønsker at udvikle sig. Det sætter jeg virkelig stor pris på”.

Hun ser det ikke som noget særligt at blive udnævnt som den første kvindelige kaptajn i rederiet, men ser det som en positiv trend i branchen.

“Shipping har traditionelt været en beskæftigelse for mænd, så det er stort, at flere og flere kvinder kommer ind. Og jo flere kvinder, der er i industrien, jo flere vil ønske at deltage. Det er positivt for alle ombord. Et mix er altid det bedste,” siger den nyligt udnævnte kaptajn.

Kilde: Furetank.

Artikler

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Fiskeribranchen samles i Aalborg

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Flere skibe har sænket farten

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Hirtshals Havn udvider direktionen

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Maritime: Der er vækstpotentiale for grøn ophugning i Danmark

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

Esbjerg-virksomhed er grøn foregangsvirksomhed indenfor skibsophugning

02.10.2023|Maritimedanmark.dk

“Nu kigger også større rederier efter brugt udstyr”

Copyright 2023