Frisk fisk bedre end dårlig fiskeolie

Tirsdag aften afslørede DR Kontant, at megen af den fiskeolie der kan købes i supermarkederne, er harsk. Det er Fødevarestyrelsen, der står for kontrollen af fiskeolie, der importeres til Danmark. Det skal der strammes op på, mener fødevareminister Mette Gjerskov.

“Det her handler om kvalitet. Og jeg synes det er klamt, hvis forbrugerne spises af med fiskeolie, som er af en så dårlig kvalitet. Kvaliteten er virksomhedernes ansvar. Jeg vil stærkt opfordre dem til at sikre en højere kvalitet for fiskeoliekapsler”, siger fødevareminister Mette Gjerskov i en mail til DR.

“Indtil videre har Fødevarestyrelsen ikke kontrolleret, om fiskeoliekapslerne ude i butikkerne er harske. Det er virksomhedernes ansvar. Men hvis ikke de kan finde ud af at forbedre kvaliteten, vil jeg bede Fødevarestyrelsen overveje, om der skal strammes op på kontrollen”, siger Mette Gjerskov til DR.

Den europæiske fødevaresikkerhedsautoritet, EFSA, mener ikke, at harsk fiskeolie er sundhedsskadeligt, men i takt med at den bliver mere og mere fordærvet forsvinder de gode egenskaber, og så er der ingen grund til at tage den.

På DTU testede man de kapsler, Kontant havde indleveret, for den totale oxidation, eller harskning. Det kaldes for Totox. Frisk fiskeolie har

en totox-værdi på under en.

De fiskekapsler, Kontant har fået testet, lå på værdier fra 3 og helt op til 22, over halvdelen af produkterne lå over 10 i totox-værdi.

”Hvis vi sammenligner med en helt friskproduceret olie, så god, som den kan laves, så er det helt klart, at de her olier, de er harske på et eller andet niveau. Det er de”, siger professor Charlotte Jakobsen, DTU Fødevareinstituttet.

En af de forskere, der medvirkede i undersøgelsen, opfordrer til, at man spiser friskfanget fisk og dropper kapslerne, så ved man, hvad man får.

Kilde: dr.dk

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Esbjerg Havn får tilladelse til uddybning af sejlrenden

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Feggesundfærgen ude af drift

11.03.2024Maritimedanmark.dk

Nye forslag skal forbedre brandsikkerheden for containerskibe

27.02.2024Maritimedanmark.dk

ÆrøXpressen ligger i havn på grund af tekniske problemer.

26.02.2024Maritimedanmark.dk

Dansk-ejet tankskib angrebet af Houthier

23.02.2024Maritimedanmark.dk

Stormen Rolf aflyser færgeafgange

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle