Første MFP-flotille er nu operativ

Maritime Force Protection Flotille 125 i Randers er som den første af sin slags erklæret fuldt operativ. Flotillen, der har sit militære speciale i at beskytte skibe, er dermed nu klar til at rykke ud på en time til opgaver for Søværnet, politiet, Skat mv

Chefen for Marinehjemmeværnet, kommandør Jens Walther, gennemførte tirsdag den 22. april en såkaldt operativ kontrolinspektion af Flotille ’MFP 125 Vest’, som holder til i Randers.

Det blev en lang dag, hvor flotillen blev testet i mange discipliner og i håndtering af gummibåden og dens udstyr i samarbejde med kommandokøretøjet.

Maritime Force Protection-flotillen (MFP) bestod alle de operative delelementer og blev derfor erklæret

’fuldt operativ’ ved den afsluttende debriefing efter inspektionen.

Det betyder, at flotillen samtidig blev optaget i MHV én-times indsatsberedskab med en gummibåd og et kommandokøretøj. Det kan blandt andet samarbejdspartnerne i Søværnet nu se på den særlige ’beredskabstote’ på nettet, som de bruger, når de alarmerer Marinehjemmeværnet.

Flotillen bestod ikke bare den operative kontrolinspektion – de imponerende også det fremmødte kontrolteam og opnåede bedømmelsen ’Meget tilfredsstillende’. Kommandør Jens Walther var meget fornøjet med præstationerne, og ikke mindst de frivillige medlemmers høje uddannelsesniveau imponerede.

MFP 125 er den første ud af i alt fire MFP-flotiller i Marinehjemmeværnet, som er 100 procent klar i beredskabet.

Med MFP flotillerne har Hjemmeværnet og det danske samfund fået rådighed over en kapacitet, som ingen andre i Danmark p.t. råder over. Flotillerne er med deres specialiserede uddannelser og udstyr ikke alene anvendelige til deres militære opgaver inden for beskyttelse af civile og militære skibe –

de er også i høj grad også anvendelige som støtte til politiet på søer og i indre farvande, hvor operationer kræver trailerbaserede gummibåde.

Der er allerede en betydelig efterspørgsel på MFP kapaciteten, og det har der allerede været under den lange opbygningsfase, der har gået forud, og

med den nylige implementering af MFP’s avancerede undervandssystem, ’SAIS’, er styrken blevet endnu mere anvendelig. Med SAIS kan enhederne ud over deres observationer fra gummibåden og kommandokøretøjet over vandet nu også opbygge et billede af aktiviteter eller genstande under vandet ved hjælp af sonar og ekkolod.

Med den operative godkendelse af MFP 125 er kronen samtidig sat på værket med transformationen af bevogtning i Marinehjemmeværnet, der er gået fra de tidligere Bevogtnings- og nærforsvarsflotiller (BON) over til Maritime Force Protection, og hvor fokus er flyttet fra bygninger og landinstallationer til skibe.

Det er en proces, der begyndte tilbage i 2009 med et udviklingsstudie, der lå færdigt i foråret 2010. Frivillige var dybt

involveret i arbejdet, der fandt sted i en arbejdsgruppe under i regi af Marinehjemmeværnets Strategiske Tænketank. Resultatet af udviklingsstudiet blev af Hjemmeværnskommandoen operationaliseret i form af en såkaldt Business Case, der blev godkendt af Chefen for Hjemmeværnet i foråret 2011.

Implementeringen af MFP-konceptet har omfattet nye materielgenstande og en række nye uddannelser til den nye kapacitet, og det er blevet varetaget af en koordinationsgruppe i Hjemmeværnskommandoen.

Kilde: MHV

Maritimedanmark.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

Relateret indhold

15.05.2025Maritimedanmark.dk

Øverste chef for den britiske flåde suspenderet

15.05.2025Maritimedanmark.dk

Søværnet indsætter nye autonome sejldroner

12.05.2025Maritimedanmark.dk

Kæntret superyacht koster endnu et menneskeliv

10.05.2025Maritimedanmark.dk

Stenrev viser hurtig effekt på biodiversitet

04.05.2025Maritimedanmark.dk

Danske fregatter deltager i stor øvelse

29.04.2025Maritimedanmark.dk

Hangarskib taber jagerfly til 400 millioner kroner

24.04.2025Maritimedanmark.dk

Skoleskibet Georg Stage fylder 90 år

23.04.2025Maritimedanmark.dk

Trawler sejlede i timevis for at hjælpe nødstedte

Jobmarked

Se alle

Småøernes Færgeselskaber

Hjarnø Færgefart S/I søger ny overfartsleder

Hjarnø Færgefart søger en udadvendt og serviceminded overfartsleder til at stå for den daglige ledelse og drift af vores lille færge M/F Hjarnø samt Cykelfærgen Lille Hjarnø. Du skal lede et lille team af dygtige og erfarne medarbejdere på 4 færgefører og 6 billettører. Du vil som overfartsleder dele din arbejdstid mellem administration og sejlads (24 timers vagter) og derfor er sønæringsbevis som minimum bedstemand en nødvendighed.

Område

Østjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Beredskabsstyrelsen

Beredskabsstyrelsen søger en medarbejder med maritim baggrund til nautiske myndighedsopgaver i afdelingen Sikre Farvande i Korsør

Vil du gøre en forskel i spændingsfeltet mellem maritim faglighed, myndighed, analyse og formidling? Så er du måske vores nye kollega.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

08.06.2025

Samsø Rederi

Maskinchef til HSC LILLEØRE/Samsø Rederi.

Du er Maskinist med sønæringsbevis som Maskinchef, eller Maskinmester med sønæringsbevis af 1’grad.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

24.05.2025

Småøernes Færgeselskaber

Skipper-/Styrmand. Hundested – Rørvig Færgefart A/S

Hvis du har lyst til at være en del af en hyggelig færgeoverfart i Nordsjælland, er her muligheden. Overfarten betjenes af 2 færger ”Isefjord” og ”Nakkehage”, som er henholdsvis 2 og 3 mands betjente – i spidsperioderne (højtider og ferier), sættes begge færger i drift, i lavsæsonen er der en færge i drift ad gangen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Furuno Danmark A/S

Teknisk Service & Support Manager

FDK, en førende aktør inden for maritim elektronik, søger en erfaren og dynamisk leder af vores service- og tekniske afdelinger. Med base i Hvidovre vil du få ansvaret for at sikre, at vores serviceafdelinger opfylder virksomhedens målsætninger og værdier relateret til professionel tekniske support til vores kunder.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

29.04.2025

Odense Havn

Sælger

Er du købmand af natur og har en naturlig nysgerrighed for at lære om vores kunders forretninger? Brænder du for løsningssalg og er drevet af at skabe resultater både selvstændigt og i samarbejde med dine kolleger? Så kan du blive en del af Odense Havns kommercielle team, hvor du fra første dag vil kunne mærke vores begejstring for det, vi laver.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Køge Marina

Havneassistent til Køge Marina

Køge Marina søger en dygtig allround håndværker med maritim interesse, som fremover kan være vores nye havneassistent

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.05.2025

Hanstholm Havn

Havneassistent til Hanstholm Havn

Da én af vores dygtige medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, er der nu en unik mulighed for at blive en del af et godt team i den maritime afdeling.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

15.05.2025

Teknika

Vil du være med til at uddanne fremtidens ledere på Teknika – Copenhagen College og Technology and Marine Engineering?

Teknika søger en adjunkt eller lektor til undervisning i ledelse. Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

18.05.2025

Teknika

Vil du være med til at uddanne fremtidens grønne og blå maskinmestre på Teknika – Copenhagen College og Technology and Marine Engineering?

Teknika søger lige nu en adjunkt eller lektor til undervisning i termiske maskiner og anlæg. Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, så de er klædt på til at lede vejen inden for grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.06.2025

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
Free Fall Add-On (afholdes løbende)

The purpose of the course is to give the delegate knowledge to procedures related to launch, navigation and recovery of a freefall lifeboat as described in STCW code Section B-I/14 1.1 and 14 1.2 The Course is a Add-On to Certificate in Survival craft and rescue boats A-VI/2-1

Dato

17.09.2024

Tid

16:00

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark