Forskningsskibe indtager København
Fra den 21.-23. juni sætter en flåde af forskningsskibe kursen mod hovedstaden, hvor de vil lægge til, og besætning og forskere vil give offentligheden en unik mulighed for at komme om bord og finde ud af mere om livet og det videnskabelige arbejde, der udføres til havs.
Skibene, der kommer fra både Danmark, Tyskland og Sverige, er både nye og gamle forskningsfartøjer, inklusive nybyggede Aurora fra Aarhus Universitet. De ankommer også i forskellige størrelser fra det lille Maritina fra GEUS til Danmarks største forskningsskib Dana fra Danmarks Tekniske Universitet og den svenske isbryder Oden, der er hele 108 meter lang. Arrangementet er en del af videnskabsfestivalen Science in the City.
Arrangementet er en unik mulighed for at se nogle specielle fartøjer og høre om det arbejde de udfører. Om bord står forskere og besætning klar til at fortælle om arbejdet til havs. Man kan få indblik i forskningsarbejde lige fra det iskolde Arktis til de mere eksotiske tropiske farvande.
Blandt arrangementerne på DTUs forskningsskib Dana, til Åbent Skib, er et besøg af Gastronomisk Legestue fra Københavns Universitet), der vil give smagsprøver på, hvordan man kan bruge både kendte og oversete fristelser fra de danske farvande til at lave mad på en sjov og videnskabelig måde. Dette finder sted lørdag og søndag den 21.-22. klokken 11-16 Derudover er der mange andre aktiviteter om bord.
Skibene ligger ved kajen ved Amaliehaven, København.
Skibene: Aurora, Aarhus Universitet, Danmark og Dana DTU, Danmark, har begge åbent lørdag og søndag 10.00-18.00 og mandag 10.00-20.00.
Maritina, De Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland holder åbent lørdag og søndag 10.00-16.00.
Solea, fra Thünen-Institut, Tyskland, har åbent skib lørdag og søndag 11.00-19.00 og mandag 10.00-13.00.
Polarisbryderen Oden fra Polarforskningsinstituttet i Sverige ligger ikke ved Amaliehaven, men ved Frihavnen i København, Pier 254, Orientkajen. Det vil være Åbent-Skibs-Dag, tirsdag den 24.06 11.00-16.00.
Læs mere på www.scienceinthecity.dk
Kilde: DTU Aqua