Flåden hjælper somaliske fiskere

Siden fregatten IVER HUITFELDT indgik i Operation Ocean Shield i sidste måned, har fregatten blandt andet patruljeret langs Somalias kyst. Som en del af patruljerne har skibets boardinghold været på et stort antal besøg på mindre og større skibe.

”Det er vigtigt at vise de lokale fiskere, at vi er her for at gøre havet sikkert. De skal se, at vi som flådestyrke kan gøre mere for dem end piraterne og en hjælpende hånd midt i en hård hverdag på søen bliver i høj grad værdsat. Fiskerne giver tydeligt udtryk for, at de nu føler sig sikrere end tidligere. Det er den udvikling, vi militære kan hjælpe på vej, indtil nødhjælps- og opbygningsarbejde kan tage over”, siger chefen for IVER HUITFELDT kommandørkaptajn Kristian Haumann.

Siden den første danske styrke indgik i operationen ud for Somalia, er antallet af piratangreb faldet markant, og lokale fiskere langs Somalias kyst begynder igen at præge normalbilledet på havet. Ikke mindst har besøg på mindre fartøjer i området en vigtig funktion.

Under et besøg sejler skibets boardinghold ud og hilser på de mange fiskere i dhows og skiff’er langs kysten, og aflægger en uformel høflighedsvisit. Under besøget fortæller boardingholdet fiskerne, at de grå krigsskibe er i området for at passe på dem, og at den permanente tilstedeværelse samtidig afholder piraterne fra at kunnekomme ud på vandet.

Under besøgene videregiver fiskerne ofte uvurderlig information om pirataktiviteten i området, og tit endda oplysninger om ledende folk på land, som kan være behjælpelige med yderligere information om piraterne.

Boardingholdet kvitterer for besøget med for eksempel førstehjælpsudstyr, arbejdshandsker og -knive eller frisk vand. Hvis fiskerne har sår eller sygdomme, kan boardingholdets sanitetsfolk yde basal medicinsk behandling. Det er en win-win situation, da fiskerne gerne bidrager til at bekæmpe pirateri, så de kan udføre deres erhverv under betryggende forhold.

”Vi ved, at piraterne har sværere og sværere ved at opholde sig på havet i længere tid uden at blive opdaget, men de udgør stadig en trussel. Ved at bevæge os ind langs kysten og vise vores tilstedeværelse, kan vi komme i kontakt med fiskerne i området og vise dem, at vi er her for at sikre den maritime sikkerhed for alle. Samtidig gør vi det vanskeligt for piraterne at stikke til søs”, siger Flotilleadmiral Ben Bekkering, chef for NATOs antipiratstyrke.

Kilde: forsvaret.dk

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Handel med Hafnia-aktier skudt i gang i New York

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle