Fisk kan ikke bare erstatte kød
Den nye kampagne fra fiskebranchen, som opfordrer forbrugerne til at skifte burgerbøffen ud med fisk, rammer ikke plet hos alle.
"Man kan ikke bare skifte kødet ud med fisk”, siger Lars Askanius, kok i Culinarium hos Electrolux Showroom i Fredericia.
Dette kommer efter at Fiskebranchen har lanceret en kampagne, som har til formål at inspirere danskerne til
at vælge fisk frem for kød - også i traditionelle retter.
Grunden til, at det ikke altid kan lade sig gøre bare at skifte oksekød ud med en torsk eller rødspætte, handler for Lars Askanius om smag og balance.
"Den kraftige tomatsovs i lasagnen overdøver fuldstændig fisken. Og der er meget stor risiko for, at man kommer til at overtilberede fisken”, siger han ifølge Fredericia Lokalavisen.
Hvis vi skal spise ligeså meget fisk som anbefales af Fødevarestyrelsen,
nemlig 200-300 gram om ugen, så skal man også kunne finde ud af at tilberede den på rette vis.
"Mange kan ikke finde ud af at lave fisk, og det er en af grundene til, at vi ikke får fisk nok. Hvis man skal have folk til at spise mere fisk, så skal man lære dem noget om tilberedning", siger Lars Askanius.
Kokken nævner, at stegetiden eksempelvis er meget vigtig. Fisk som bages for længe i ovnen eller simrer for længe på panden, bliver nemlig tør og kedelig.
"Hold øje med fisken, tryg på den - den må ikke være hård. Så snart du kan løsne "lamellerne" i fiskens struktur, er den færdig”, siger Lars Askanius.
Hos Politiken kan du læse 10 gode tips til hvordan man tilbereder fisk med de bedste resultater, her: http://politiken.dk/mad/madnyt/ECE1806577/10-rigtig-gode-kokketip-til-fantastisk-fisk/
Kilde: Fredericia Lokalavisen