Fem miljøskibe kæmper mod olieforurening

Stadig flere skibe sættes nu ind i kampen for at forhindre, at olie fra det sunkne italienske con-ro skib Grande America skyller ind på den franske kyst. Tre franske skibe og to fra det europæiske miljøagentur EMSA befinder sig på stedet, og endnu et er på vej.

Foto: Marine Nationale.

På trods af de store ressourcer der er sat ind, gør vejret det meget vanskeligt at samle olie ind. Observationer fra fly har vist to store olieudslip der begge bevæger sig mod den franske kyst, og risikerer at ramme Bordeaux området mandag.

Men det er uvist hvor store mængder olie der er tale om, og hvor meget det er lykkedes at samle op.

Ifølge Grimaldi Lines, der ejer Grande America, befandt der sig godt 2.200 tons heavy fuel oil i Grande Americas tanke. Hvor meget olie der er lækket fra tankene vides ikke. Rederiets har entreret med et bjærgningsselskab der skal sende en undervandsrobot ned til det sunkne skib, der ligger på omkring 3.700 meters dybde. Målet er at få et billede af, i hvilken tilstand vraget befinder sig, og om der fortsat siver olie ud fra skibet.

Ud over olien befinder der sig godt 2.000 personbiler og 365 containere om bord på Grande America. 45 af containerne har farligt indhold – bl.a. 10 tons saltsyre og 70 tons svovlsyre.

Grande America er på 27965 DWT og var undervejs fra Hamborg til Casablanca da ilden brød ud søndag. Efter nogle timer blev skibet evakueret, hvorefter det udviklede en stadig kraftigere slagside til styrbord. Tirsdag eftermiddag kæntrede skibet og sank på dybt vand.

De skibe der i øjeblikket er sat ind i kampen mod olien er Argonaute og Rhône fra den franske flåde, og VN Sapeur der er chartret af flåden. EMSA bidrager med VN Partisan og Ria de Vigo, mens Alonso de Chaves er på vej fra Spanien og ventes at være fremme mandag. Endnu et spansk skib, Maria de Maetzu, ligger standby i Santander.

Herudover indgår to fly, et Falcon 50 og et SASEMAR 102, i operationen.

Redaktionen

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

Jobmarked

Se alle

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle