FAO indfører hygiejnekrav til fiskeri
FN's fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) har udgivet en ny rapport, der introducerer hygiejnekrav samt kontrol af frisk fisk, bløddyr og krebsdyr.
Fisk og fiskeprodukter er blevet de mest handlede fødevarer på globalt plan. Det betyder, at effektiv kontrol og inspektion af fiskerisektoren er af stor betydning angående fødevaresikkerhed og forbrugerbeskyttelse.
Mange lande håndhæver flere og flere regler og foranstaltninger med fokus på hvad der anses som international og anerkend god praksis. Eksempelvis bruges Hazard Analysis and Critical Control Points ( HACCP) som et pejlemærke.
Den nye rapport er primært rettet mod ansatte i regeringer som har med fødevarer at gøre, samt folk som arbejder kommercielt i fiskeri og akvakultursektoren.
FN's fødevare- og landbrugsorganisation (FAO) styrer den internationale kamp mod sult. FAO støtter både industrialiserede nationer og udviklingslande, og organisationen skaber et neutralt forum, hvor alle lande kan mødes på lige fod.
Du kan se den fulde rapport om de nye hygiejnekrav HER
Kilde: TheFishSite