Færgerne har politikernes bevågenhed

Kampen om politikernes gunst er hård. Regeringen og partierne på Christiansborg sidder på den store pengekasse, som alle gerne vil have del i. Selv om færgerierne ikke får alt de peger på, er der blandt politikerne generel set stor forståelse for indenrigsfærgernes betydning.

Læsøfærgen Margrete. Foto: Læsøfærgen

”Det er nok de færre der ved, hvor stor en rolle danske indenrigsfærger spiller. En  undersøgelse der netop er offentliggjort viser, at Danmark faktisk er EUs tredjestørste færgenation”, siger transportminister Thomas Danielsen.

”Det understreger vigtigheden af, at vi også er frontrunner for området, når det drejer sig om den grønne omstilling. Derfor glæder jeg mig over, at vi over den næste tid kommer til at omstille yderligere 16 indenrigsfærger til grønne færger”, siger Thomas Danielsen.

Den positive holdning går igen, også udenfor regeringens rækker:

”De danske færger - om de er små eller store - om de sejler fra Fanø eller Aarhus, Tårs eller Helsingør - binder hver især Danmark sammen, også med nabolandene. Færgerne er helt uundværlige for, at Danmark hænger sammen. De sikrer, at alle kan komme til de skønne øer og på tværs af Danmark. Vores færgefart er en essentiel spiller for et Danmark i balance. Og med landevejsprincippet sikrer vi, at vores vandveje ikke ender med at være dyrere end vores landeveje. Det er vigtigt for sammenhængskraften”, siger Kenneth Fredslund Petersen, Transportordfører, Danmarksdemokraterne.

I SF fokuserer man på den grønne omstilling:

”For SF står grøn omstilling i centrum for vores politik. Det gælder også for vores transport, hvad enten det er til lands eller til vands. Derfor er det godt at se, at de danske færger er klar på den grønne omstilling. Vi er godt på vej, men vi skal fortsat skabe mulighederne for at flere færger kan følge med udviklingen. Derfor skal vi have skabt infrastrukturen omkring grøn færgefart herhjemme, så vi når helt i mål - og det bliver en kæmpe opgave”, siger Sofie Lippert, Transportordfører, SF.

Denne artikel er del af et tema:

TEMA: Danske færgerederier

Selv om der gennem årene er bygget mange broer ud til øer, mellem landsdele og endda til udlandet - så er der stadig masser af færgetrafik i Danmark. Sidste år fragtede danske færger over 20 millioner passagerer, hvilket rækker til en tredjeplads på listen over de lande i Europa, der har mest færgetrafik.

Artikler

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Hempel åbner ny fabrik i Kina

25.09.2023|Maritimedanmark.dk

Redningsstation er uden redningsbåd: Kan få fatale konsekvenser

24.09.2023|Maritimedanmark.dk

Kontrahering af produkttankskibe sætter rekord

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nordatlantens største forskningsskib - Norrøna

23.09.2023|Maritimedanmark.dk

Lolland Kommune vedtager ny færgestrategi

22.09.2023|Maritimedanmark.dk

Nye kornskibe forlader Ukraine

Copyright 2023