Fælles front for flere kvindelige faglærte
Den maritime industri har brug for flere faglærte, og det må meget gerne være kvinder. Derfor har danske Danske Maritime indledt et samarbejde med projektet Boss Ladies, der med fokus på unge kvinder arbejder målrettet på at trække dem ind i en teknisk uddannelse på tværs af brancher.
”Hvis vi ikke får talentfulde unge kvinder til i højere grad at få øjnene op for vores branche, går vi glip af en masse talent. Vi er i samme båd som flere andre industrier i forhold til den udfordring, og selv om vi i princippet kæmper om de samme unge medarbejdere, så kan vi få mere pondus ved at promovere de spændende muligheder i fællesskab,” siger vicedirektør i Danske Maritime, Cecilie Lykkegaard.
“I den maritime industri har vi samtidig en vigtig opgave med at forklare, at vi ikke er en sort, men en grøn industri, og når vi længere ud med det budskab, kan vi forhåbentlig også tiltrække flere dygtige kvinder, som både kan og vil bidrage til den grønne omstilling af verdensflåden,” tilføjer hun.
Boss Ladies-projektet er et forandringsprojekt, hvis formål er at fremme diversitet – både i maritime virksomheder og på de uddannelser, den maritime industri primært rekrutterer fra. Det sker bl.a. gennem et ambassadørkorps af unge, kvindelige faglærte lærlinge, svende og piger på skolebænken, der tager ud på skoler og fortæller om deres fag.
“Hos Boss Ladies ser vi virkelig frem til at starte samarbejdet med Danske Maritime. Vi har allerede stor erfaring med at arbejde strategisk med virksomheder, og vi kommer til at udvide vores indsats de kommende tre år. Vi arbejder med mere end 200 ambassadører, og vi ved, hvor vigtigt det er, at virksomhederne bakker op om kvinder i branchen. Vores ambassadører baner vejen for de kommende generationer, men det helt stort ryk kræver, at vi får virksomhederne med,” siger Nina Groes, stifter
og direktør i Foreningen Divers, der står bag Boss Ladies.
Danske Maritimes deltagelse i Boss Ladies er støttet af Den Danske Maritime Fond.
Kilde: Danske Maritime.