EU midler hjælper danske fiskerihavne

Danske fiskerihavnes konkurrenceevne styrkes via tilskud fra EU. Ni projekter får tilskud i år, men der er stadig midler tilbage. Danske Havne håber, at ikke uddelte midler fordeles, så pengene kommer ud at arbejde til gavn for vækst og beskæftigelse.

Hanstholm ny havn.

Tilskud fra den Europæiske Fiskeri Fond uddeles løbende. De ni projekter, der er fordelt på fire fiskerihavne og et enkelt landingssted, har den 9. november 2012 fået tilsagn om tilskud. Fornuftige projekter, der moderniserer fiskerihavnene.

I alt er 27 projekter i danske fiskerihavne siden 2007 blevet støttet med fondsmidler til en samlet værdi på cirka 69 millioner kroner. Det er projekter, der dækker reelle behov, og hvor havnene selv betaler halvdelen af investeringen. Alle projekter har haft direkte fokus på brugere af havnen og har været med til at understøtte den lokale udvikling og konkurrencekraft i fiskeriet.

Bliver pengene i programmet ikke brugt, sendes de tilbage i EU’s pengekasse. NaturErhvervstyrelsen oplyser, at der er politisk dialog hos fiskeriordførere om en udvidelse af midler til havne. Flere fiskerihavne har derfor ikke fået svar på deres projekter, da en eventuel udvidelse af det økonomiske program vil tage udgangspunkt i de indkomne projekter. Havnene vil få svar på de resterende projekter i næste uge.

Fiskeriudviklingsudvalget skal sikre en fornuftig brug af Fiskerifondens midler. På et møde i udvalget den 13. november 2012 kom det frem, at kun 63,5 procent af midlerne fra EU er brugt. Det betyder, at op mod 700 millioner kroner kan uddeles inden et ny program begynder i 2014.

Særligt de Lokale Aktions Grupper og Fiskeriets Lokale Aktions Grupper efterlyser kvalificerede projekter. En god mulighed – også for fiskerihavne.

Der er den 9. november 2012 givet tilskud til projekter i følgende havne: 1. Thyborøn Havn – 2 projekter med kaj og vanddybde

2. Skagen Havn – 2 projekter med kaj og eltavle

3. Hanstholm Havn – 2 projekter med kaj samt el og vand til skibe

4. Hvide Sande Havn – 2 projekter med kaj og rampe

5. Thorup Strand (landingssted) – 1 projekt med kølekæde

Kilde: Danske Havne

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Laser tilbage i arbejdstøjet

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Esbjerg Havn får tilladelse til uddybning af sejlrenden

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Feggesundfærgen ude af drift

11.03.2024Maritimedanmark.dk

Nye forslag skal forbedre brandsikkerheden for containerskibe

27.02.2024Maritimedanmark.dk

ÆrøXpressen ligger i havn på grund af tekniske problemer.

26.02.2024Maritimedanmark.dk

Dansk-ejet tankskib angrebet af Houthier

23.02.2024Maritimedanmark.dk

Stormen Rolf aflyser færgeafgange

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle