EU flåde fanger ni pirater ved Somalia

Onsdag har den rumænske fregat ROS Regele Ferdinand, under kommando af EU-flådestyrke (EUNAVFOR) i tæt samarbejde med det tyrkiske krigsskib TCG Gemlik,Combined Task Force 151 (CTF-151), pågrebet ni formodede pirater på havet ud for kysten af Somalia.

"Jeg er glad for, at en samlet indsats fra antipirat styrker i regionen endnu en gang hurtigt har fundet folk mistænkt for pirateri og ødelagt deres fartøj, da de vovede sig ud på havet i et forsøg på at kapre handelsskibe og deres besætninger i Det Indiske Ocean.

Som jeg sagde i oktober, vidste vi, at når monsunperioden sluttede, ville pirater prøve lykken på havet. Det er derfor, vi har hele tiden advaret mod selvtilfredshed", siger kontreadmiral Potts, der er øverstbefalende for EU-flådestyrken.

"Endnu en gang, er mit budskab til piraterne klar. Vi holder øje med jer, og vi planlægger at fange dig, hvis du stikker til søs. Ligeledes er det en indikation af, at piraterne stadig til hensigt at komme ud på havet og alle involverede i bekæmpelsen af pirateri, uanset om de er militæret eller industrien skal forblive årvågne og forberedt”, fortsætter kontreadmiral Potts.

I de tidlige morgentimer, spottede et svensk EU NAVFOR overvågningsfly det mistænkelige skiff på havet 420 sømil øst for Mogadishu. Antipirat styrkerne i området blev hurtigt alarmeret. De to nærmeste krigsskibe, TCG Gemlik og ROS Regele Ferdinand hastede til området for at undersøge sagen, mens et luxembourgsk EU NAVFOR patruljefly opretholdt visuel kontakt fra luften.

TCG Gemlik sendte ved ankomsten et boardingteam for at undersøge det mistænkte fartøj, som uden held havde forsøgt at undgå at blive opbragt i over en time. I en demonstration af samarbejdet mellem de to flådeenheder blev de mistænkte overført til den rumænske fregat ROS Regele Ferdinand til yderligere afhøring og indsamling af bevismateriale for at vurdere muligheden for retsforfølgelse af de ni mistænkte.

Efter at have indsamlet bevismateriale blev skiffet ødelagt, for dermed at forhindre de mistænkte pirater i at bruge det til at angribe skibe i fremtiden.

Kilde: EU NAVFOR

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Handel med Hafnia-aktier skudt i gang i New York

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle