Esbern Snare parat til Syrienoperation

Efter en rejse på 3000 sømil er ESBERN SNARE nu ankommet til det østlige Middelhav, hvor de sidste forberedelser som støtteskib ved fjernelsen af Syriens Kemiske våben foretages. Undervejs er tiden brugt til intensiv forberedelse af den nye opgave.

Esbern Snare har siden afgang fra Danmark den 21. september deltaget i NATOs operation Ocean Shield ved Somalia. Efter indsatsen er fokus nu ændret, da fartøjet, hvis Folketinget beslutter det, fra midten af december bliver kommandoskib for den danske maritime stab, der skal lede den dansk-norske operation med transport af kemiske kampstoffer ud af Syrien.

Foruden rollen som kommandoskib skal Esbern Snare beskytte transportskibene mod enhver trussel, så den farlige last når til sit bestemmelsessted for at blive endeligt destrueret. Esbern Snares faste besætning suppleres med specialister fra Frømandskorpset, Hærens CBRN Kompagni, Beredskabsstyrelsen m.v.

Ud over at klargøre stabsfaciliteter har fartøjet brugt forlægningen fra Det Indiske Ocean til Det østlige Middelhav til at klargøre skibets CBRN beredskab (Chemical, Biological, Radiologic, Nuclear).

Esbern Snare har avancerede systemer, som sporer kemiske kampstoffer i den omkringliggende luft. Skibet kan herefter træffe nødvendige foranstaltninger.

Forekommer der er kontaminering, vil skibet typisk lukke fuldstændigt gastæt af og skabe overtryk, så ingen gasarter slipper ind. Herudover aktiveres prewetteing-systemet (vanddyser monteret over hele skibet) for at indhylle hele skibet i vandtåge og skylle giftige stoffer væk.

Esbern Snare har med hjælp fra CBRN-eksperter fra flyvevåbnet og søværnet trænet besætningen i brug af personligt beskyttelsesudstyr, rensning af skib og materiel samt CBRN-førstehjælp.

Skibets hospital, boardinghold, havaripersonel og den øvrige besætning er efter intens træning godt rustet til den nye opgave, og håndtere enhver tænkelig situation.

Kilde: Forsvaret

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Handel med Hafnia-aktier skudt i gang i New York

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle