Esbern Snare fanger ni pirater

Det danske støtteskib Esbern Snare har pågrebet ni pirater der menes at stå bag et angreb på det danske tankskib Torm Kansas i Det Indiske Ocean lørdag. Piraterne overgav sig hurtigt og uden kamp til de danske soldater.

Esbern Snare blev lørdag dirigeret til en position i Det Indiske Ocean, hvor det dansk indregistrerede produkttankskib Torm Kansas havde været udsat for et mislykket piratangreb.

Torm Kansas befandt sig ifølge rederiet på åbent hav i Det Indiske Ocean, på vej fra Sikka i Indien til Mossel Bay i Sydafrika, da angrebet fandt sted.

Piraterne nærmede sig det danske tankskib i en hurtiggående motorbåd og åbnede ild mod skibet.

Den indiske besætning om bord på Torm Kansas indledte straks undvigemanøvrer, og de bevæbnede vagter om bord på skibet afgav flere varselskud mod piraterne, i overensstemmelse med de gældende regler.

Piraterne opgav herefter angrebet og trak sig tilbage uden at være trængt om bord på det danske skib.

Ingen om bord på Torm Kansas kom til skade i forbindelse med angrebet, og heller ingen af piraterne blev ramt.

”Jeg er meget glad for at ingen om bord på Torm Kansas er kommet til skade”, siger

Claus U. Jensen, Senior Vice President, Torm Technical Division.

“Jeg er også meget tilfreds med, at vores procedurer i tilfælde af et piratangreb endnu engang har vist sig effective”, siger Claus U. Jensen.

Alle besætningsmedlemmer om bord på det danske tankskib har efterfølgende været i kontakt med deres pårørende i land.

I nat observerede det danske krigsskib Esbern Snare to mindre fartøjer relativt tæt på den position, hvor Torm Kansas var blevet angrebet.

Tidligt søndag morgen gennemførte Esbern Snares indsatshold støttet af den ombordværende Lynx helikopter en aktion mod de to fartøjer. De formodede pirater om bord overgav sig hurtigt uden kamp, og i alt ni formodede pirater er nu tilbageholdt på det danske støtteskib.

”Esbern Snare reagerede lynhurtigt. Besætningen om bord på skibet er topprofessionelle, og jeg er meget tilfreds og stolt over den indsats, de leverer i kampen mod pirateri ud for Somalias kyst”, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

”Dette viser, at vores indsats mod pirateri virker. Det har stor betydning for dansk skibsfart, at vi deltager i Operation OCEAN SHIELD ud for Somalias kyst. Det er med til at holde pirateriet i området nede. Danske handelsskibe skal ikke frygte for deres liv og varer - serfor skal vi fortsætte vores kamp mod piraterne”, siger Nicolai Wammen.

Der foregår nu en grundig bevisindsamling, der skal afgøre, hvorvidt der eventuelt er grundlag for retsforfølgelse. Bevisindsamlingen skal bl.a. undersøge, om de formodede pirater kan kædes sammen med angrebet på det danske skib samt et angreb i samme område på et kinesisk skib få dage tidligere.

Hvis det kan bevises, at de tilbageholdte pirater er identiske med de der angreb det danske tankskib, er der mulighed for at retsforfølge piraterne ved en dansk domstol.

Kilde: SOK og Torm

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Laser tilbage i arbejdstøjet

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen vinder fornem AI-pris

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederi bag brokollaps erklærer General Average

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Færgefart ligger stille efter påsejling

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Somaliske pirater frigiver kapret skib

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024Maritimedanmark.dk

DFDS har kig på Kanaløerne

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle