Er det Putins? Nu er den beslaglagt

De italienske myndigheder har nu beslaglagt mega-yachten Scheherazade som en konsekvens af EU sanktionerne mod Rusland. Den enorme yacht til en skønnet værdi på knap 5 mia. kr. er blevet knyttet tæt til Putin, men hans eventuelle ejerskab er aldrig blevet bevist.

MeScheherazade er en af verdens største mega-yachts. Arkivfoto..

Det skabte opsigt i Marina di Carrara i Italien, hvor den enorme yacht ligger ved kaj, da den primært russiske besætning alle forlod skibet og rejse væk efter Ruslands invasion af Ukraine. Det skete i følge de lokale medier efter, at der dukkede oplysninger frem i pressen, der satte Putin i forbindelse med yachten.

Ifølge den russiske oppositionspolitiker, den nu fængslede Aleksei Navalny, bestod besætningen helt eller delvist af medarbejdere fra den russiske sikkerhedstjeneste FPS - hvilket skulle indikere skibets tætte forbindelse til den russiske præsident.

De italienske myndigheders undersøgelser har dog ikke afdækket en direkte forbindelse mellem den 140 meter lange mega-yacht og præsidenten, men mener at skibets ejer - skjult bag skuffeselskaber - er en tidligere direktør i Rosneft, oliemagnaten Eduard Khudainatov, der menes at have tætte forbindelser til Putin.

I meddelelsen om beslaglæggelsen skriver det italienske finansministerium, at efterforskerne har fundet ”betydelige økonomiske og forretningsmæssige forbindelser mellem den reelle ejer af skibet Scheherazade og prominente elementer af den russiske regering”. Men der nævnes ingen navne.

En talsmand for ministeriet siger til Washington Post, at beslaglæggelsen er midlertidig - og at Italien har bedt EU om at sætte Eduard Khudainatov på listen over sanktionerede russere.

Kilde: Maritime Executive

Artikler

04.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten genoptager sejlads til Svalbard

03.06.2023|Maritimedanmark.dk

Nedslidt færge får fem år mere

03.06.2023|Maritimedanmark.dk

Svitzer Australien indgår aftale med australske fagforeninger

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Translokation og dimission på Svendborg Søfartsskole

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Bunker One tankskib klar til at levere metanol

02.06.2023|Maritimedanmark.dk

Nor-Shiping løber af stablen i næste uge

Copyright 2023