Ekstra penge til bevaringsværdige skibe

I forbindelse med Finansloven for 2013 har regeringen indgået en aftale med Enhedslisten, der giver 1,8 millioner kroner ekstra til Skibsbevaringsfonden i de næste fire år. De 1,8 millioner føjes til Skibsbevaringsfondens årlige budget på 3,577 millioner kroner.

"Vi er glade for at få en håndsrækning i en tid, hvor finanskrisen på mange måder er ved at gøre et alvorligt indhug i den sejlende kulturarv. Det er et skridt i den rigtige retning, og vi ser det som en anerkendelse af skibenes særligt vanskelige situation under finanskrisen - og som et gennembrud i forståelsen af vigtigheden i at bevare den sejlende kulturarv”, siger Jes Kroman, direktør i Skibsbevaringsfonden.

Den ekstra bevilling vil blive omsat til nye planker, spanter, dæk, jernplader og master i de bevaringsværdige skibe - altså de store smukke sejlskibe, fint velbevarede joller, småfærger - sågar et par dampskibe, der er erklæret bevaringsværdige og udgør vores sejlende kulturarv.

Skibsejerne søger om støtte til renoveringsprojekter - og midlerne uddeles på baggrund af en faglig og historisk vurdering.

Omsat i arbejde hos smeden og det lokale skibsværft betyder den ekstra bevilling også flere arbejdspladser - og arbejde til de små virksomheder i landets havne - ligesom et historisk skib i havnen er populært blandt turister og dermed turisterhvervene.

Efter Skibsbevaringsfondens vurdering er der brug for 8,2 millioner årligt - altså 4,7 millioner ekstra, hvis den danske flåde af bevaringsværdige skibe skal holdes på det nuværende niveau.

De 1,8 millioner er et fornuftigt skridt i den rigtige retning, understreger Jes Kroman.

De 1,8 millioner understøttes i øvrigt af andre administrative lettelser, fx undgår de bevaringsværdige skibe at betale en ny indført afgift for pantebreve samt en årlig registreringsafgift.

Et flertal af Kulturudvalget uden om regeringen - bestående af V, DF, LA, EL og KF tilkendegav, at de vil arbejde for, at de inden for de nuværende økonomiske rammer ville finde statslige midler til Skibsbevaringsfonden.

Kulturordfører Jørgen Arbo-Bæhr (EL) har fastholdt kravet om ekstra midler til skibsbevaring under Finanslovsforhandlingerne.

Kilde: Skibsbevaringsfonden

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Så stor er tunnelfabrikken ved Rødbyhavn

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Iver Huitfeldt træner i Det Røde Hav

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Inspektionsfartøjer tilbage på havet

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Rigsfællesskab vil pause dybhavsminedrift

19.03.2024Maritimedanmark.dk

På ekspedition med all-inclusive

10.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Welkin nu på svenske hænder

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle