Ejere opgiver at sælge Scandlines

Ejerne af Scandlines, 3i og Allianz Capital Partners, opgiver nu at sælge det tidligere dansk-tyske statsrederi. I stedet køber 3i partneren Allianz Capital Partners ud af rederiets og bliver ny eneejer.

”Scandlines er en fremgangsrig og lønsom virksomhed, som vi har lært godt at kende gennem de seneste seks år. Vi er godt tilfredse med at investere yderligere med henblik på at støtte ledelsen i eksekveringen af Scandlines’ fremtidsplaner og få det fulde udbytte af virksomhedens vækstpotentiale”, siger Peter Wirtz, partner og direktør i 3i Tyskland.

3i og fonde administreret af 3i betaler sammenlagt 165 millioner euro for at overtage ACP’s ejerandel på 49 procent af Scandlines. Transaktionen forventes gennemført inden årets udgang.

“Vi vil gerne takke ACP for deres indsats gennem de seneste seks år. ACP og 3i har aktivt taget del i udviklingen af vores forretning og spillet en afgørende rolle i den succes og vækst, som vores virksomhed har gennemgået i den periode. Vi ser frem til at bygge videre på fremgangen og sikre en førende markedsposition under 3i’s fulde ejerskab”, siger Søren Poulsgaard Jensen, CEO i Scandlines.

Som led i 3i’s erhvervelse af ACP’s ejerandel har Scandlines refinansieret sine eksisterende lån i en ny samlet låneaftale på 875 millioner euro.

“Siden købet i 2007 er Scandlines omdannet fra en kompleks statsejet virksomhed med et begrænset strategisk sigte til et moderne og effektivt færgerederi med fokus på de mest lønsomme, korte færgeruter. Virksomheden har nu et godt afsæt for at forfølge sin vækststrategi og realisere sit fulde potentiale”, siger Jörg Spanier, direktør i Allianz Capital Partners.

Scandlines frasolgte i 2011 sine langdistance-fragtruter til Stena for at fokusere på kerneforretningen.

Kilde: 3i

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle