e-Navigation lever og har det godt

Søfartsstyrelsen er fortsat med i forreste række, når det gælder udviklingen af fremtidens navigationskoncept, e-Navigation. Nu hedder rammen blot ikke længere EfficienSea, men ACCSEAS.

I april 2012 så et nyt EU-projekt dagens lys, ACCSEAS, og her arbejder man videre med e-Navigation. Projektet dækker Nordsøen og består af 11 partnere fra Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Holland og England. Søfartsstyrelsen er med i front i to arbejdspakker, som handler om udvikling af nye services og test og brugerfeedback.

”Vi begynder ikke forfra, men trækker på de erfaringer, vi har i forvejen, ligesom vi forfiner og videreudvikler det udstyr, vi allerede har installeret i form af platforme, software osv. Vi fortsætter også med nogle af de samme testbrugere, så der er meget benarbejde, der allerede er gjort”, siger Thomas Christensen, projektleder på e-Navigation.

”Vi har i Søfartsstyrelsen lige fra fødslen af e-Navigations-tanken engageret os kraftigt i udvikling og test af idéer og konkrete services. Det har især tjent to formål: Det ene er at lette de ofte tunge administrative byrder, som navigatøren oplever i sit arbejde. Det andet er at højne sejladssikkerheden, lokalt og globalt. I en del tilfælde vil man opleve, at de to formål smelter sammen”, siger Thomas Christensen.

Et af de tiltag, der skal arbejdes med i ACCSEAS, er at undersøge backupsystemer til skibenes positioneringssystemer. Som det er nu, er man meget afhængig af satellitsystemer, og de kan være skrøbelige, både i deres teknologi, men også fordi de er relativt lette at jamme, dvs. forstyrre signalerne på. Derfor giver det i sikkerhedsøjemed god mening at udvikle andre metoder til at bestemme skibets position, og til dette arbejde leverer Søfartsstyrelsen bl.a. software og -platforme.

Thomas Christensen fremhæver et andet område, hvor e-Navigation kan være med til at imødegå sikkerhedsmæssige udfordringer:

”I søkortene er dybdekurver statiske og ude af stand til at tage højde for, at vandstanden ændrer sig. Skibet kan f.eks. tegne sin rute på et navigations prototypesystem, angive dybgang og tidspunkt for gennemsejlingen og sende informationerne ind til land. Så kan det få vandstandsprognoser og oplysninger om, hvor det kan sejle og ikke kan sejle – no go area. En sådan service kan både være med til at øge effektiviteten og sejladssikkerheden, idet den giver skibene større frihedsgrader, end de ellers ville have”.

Thomas Christensen pointerer, at man arbejder med standarder inden for e-Navigation. Det vil sige, at de forskellige services kan bruges universelt, af alle myndigheder og skibe, - man er uafhængig af leverandører og udbydere.

Søfartsstyrelsen har været vært for to e-Navigation konferencer, og den tredje er allerede i støbeskeen:

”Man kan godt glæde sig. Som sædvanlig deltager verdenseliten inden for e-Navigation - jeg tør godt love, at der kommer nogle af de virkelig tunge drenge. Vi flytter også konferencen til lidt større omgivelser, nemlig Pearl of Scandinavia. Konferencen afholdes 29.-31. januar 2013, og vi har allerede dele af programmet på plads”, røber Thomas Christensen.

Læs mere om e-Navigation – formål og eksempler på services HER

Du kan også få info om den næste konference og de forskellige testbeds i hele verden og se filmede præsentationer fra de sidste konferencer på IALA’s nye site: www.e-navigation.net

Kilde. Søfartsstyrelsen

Relateret indhold

23.07.2024Maritimedanmark.dk

Norden køber norske Norlat Shipping

22.07.2024Maritimedanmark.dk

Ny plan for Hesselø Havvindmøllepark

27.06.2024Maritimedanmark.dk

Maritim fond uddeler 20 millioner kroner

26.06.2024Maritimedanmark.dk

Bunker Holding rykker tilbage på pladen

25.06.2024Maritimedanmark.dk

USTC overskud på trods af store nedskrivninger

19.06.2024Maritimedanmark.dk

Flere skibe på Skagen Red fører til udvidelser

18.06.2024Maritimedanmark.dk

Maersk skal fragte de helt store powertrains for Vestas

13.06.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace i retten for at protestere mod russiske tankskibe

Jobmarked

Se alle

Småøernes Færgeselskaber

Navigatør (Afløser) til Færgen Bitten Clausen

Er du en erfaren navigatør, der gerne vil stoppe på langfart eller holde en pause fra udmønstringerne og vil du stadig fortsætte som navigatør men gerne være hjemme hver aften? Det kan også være at du gerne vil sejle lidt færge i dine hjemmeperioder? Eller allerede er gået i land men mangler lidt duften af hav? Så er dette måske noget for dig!

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

14.09.2024

MARPRO Search & Selection

Area Sales Manager - Retrofit market

Are you a professional relationship builder with solid experience in technical sales in the maritime industry? Do you aspire to work in an environment that make vessels a greener and safer place to work?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Søfartsstyrelsen

Kontorchef til Sikre Farvande

Trives du i et fagligt stærkt miljø med mange udfordringer? Og har du mod på at lede en effektiv driftsorganisation? Så er du måske vores nye kontorchef for Sikre Farvande.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

04.08.2024

DanPilot

DanPilot søger en datatekniker-elev med speciale i programmering

Har du lyst til at få din uddannelse hos DanPilot, hvor vi er i gang med en digitaliseringsrejse?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

06.08.2024

DanPilot

Disponenter til Danmarks største lodsfirma søges

Har du erfaring indenfor spedition eller kendskab til mandskabs- eller materialedisponering – og trives du i en travl såvel som omskiftelig hverdag, hvor boldene bliver kastet højt i vejret og skal gribes igen? Så er du måske DanPilot’s nye disponent.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.08.2024

ROYAL ARCTIC LINE

Juniormester og Skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte , Juniormester, og Skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

24.07.2024

Grenaa-Anholt Færgefart

Grenaa-Anholt Færgefart søger én Befaren Skibsassistent til fast stilling med ansættelses snarest muligt

Du vil komme til at indgå i vores faste team af medarbejdere på M/F Anholt, som dagligt betjener færgens kunder samt fragter gods til og fra øen i Kattegat.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sail Event Aarhus

Skipper til M/S Helene

Sail Event Aarhus ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Skoleskibet Danmark

Kaptajn på Skoleskibet DANMARK

Et helt unikt og spændende job Skoleskibet DANMARK er et smukt sejlskib fra 1933 og en moderne maritim uddannelsesinstitution. Skoleskibet har også en repræsentativ rolle som en sejlende ambassade, for Det Blå Danmark. Skoleskibet DANMARK har to kaptajner, hvoraf denne ene nu har valgt at gå i land, hvorfor denne spændende og helt specielle stilling er ledig til besættelse i efteråret 2024.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

11.08.2024

Saga Shipping A/S

Saga Shipping – søger personale til vores fartøjer

Er Skagen noget for dig…. Tag udfordringen op…

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark