e-Navigation lever og har det godt

Søfartsstyrelsen er fortsat med i forreste række, når det gælder udviklingen af fremtidens navigationskoncept, e-Navigation. Nu hedder rammen blot ikke længere EfficienSea, men ACCSEAS.

I april 2012 så et nyt EU-projekt dagens lys, ACCSEAS, og her arbejder man videre med e-Navigation. Projektet dækker Nordsøen og består af 11 partnere fra Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Holland og England. Søfartsstyrelsen er med i front i to arbejdspakker, som handler om udvikling af nye services og test og brugerfeedback.

”Vi begynder ikke forfra, men trækker på de erfaringer, vi har i forvejen, ligesom vi forfiner og videreudvikler det udstyr, vi allerede har installeret i form af platforme, software osv. Vi fortsætter også med nogle af de samme testbrugere, så der er meget benarbejde, der allerede er gjort”, siger Thomas Christensen, projektleder på e-Navigation.

”Vi har i Søfartsstyrelsen lige fra fødslen af e-Navigations-tanken engageret os kraftigt i udvikling og test af idéer og konkrete services. Det har især tjent to formål: Det ene er at lette de ofte tunge administrative byrder, som navigatøren oplever i sit arbejde. Det andet er at højne sejladssikkerheden, lokalt og globalt. I en del tilfælde vil man opleve, at de to formål smelter sammen”, siger Thomas Christensen.

Et af de tiltag, der skal arbejdes med i ACCSEAS, er at undersøge backupsystemer til skibenes positioneringssystemer. Som det er nu, er man meget afhængig af satellitsystemer, og de kan være skrøbelige, både i deres teknologi, men også fordi de er relativt lette at jamme, dvs. forstyrre signalerne på. Derfor giver det i sikkerhedsøjemed god mening at udvikle andre metoder til at bestemme skibets position, og til dette arbejde leverer Søfartsstyrelsen bl.a. software og -platforme.

Thomas Christensen fremhæver et andet område, hvor e-Navigation kan være med til at imødegå sikkerhedsmæssige udfordringer:

”I søkortene er dybdekurver statiske og ude af stand til at tage højde for, at vandstanden ændrer sig. Skibet kan f.eks. tegne sin rute på et navigations prototypesystem, angive dybgang og tidspunkt for gennemsejlingen og sende informationerne ind til land. Så kan det få vandstandsprognoser og oplysninger om, hvor det kan sejle og ikke kan sejle – no go area. En sådan service kan både være med til at øge effektiviteten og sejladssikkerheden, idet den giver skibene større frihedsgrader, end de ellers ville have”.

Thomas Christensen pointerer, at man arbejder med standarder inden for e-Navigation. Det vil sige, at de forskellige services kan bruges universelt, af alle myndigheder og skibe, - man er uafhængig af leverandører og udbydere.

Søfartsstyrelsen har været vært for to e-Navigation konferencer, og den tredje er allerede i støbeskeen:

”Man kan godt glæde sig. Som sædvanlig deltager verdenseliten inden for e-Navigation - jeg tør godt love, at der kommer nogle af de virkelig tunge drenge. Vi flytter også konferencen til lidt større omgivelser, nemlig Pearl of Scandinavia. Konferencen afholdes 29.-31. januar 2013, og vi har allerede dele af programmet på plads”, røber Thomas Christensen.

Læs mere om e-Navigation – formål og eksempler på services HER

Du kan også få info om den næste konference og de forskellige testbeds i hele verden og se filmede præsentationer fra de sidste konferencer på IALA’s nye site: www.e-navigation.net

Kilde. Søfartsstyrelsen

Maritimedanmark.dk

53,8 mio iskolde lager-m3 understøtter globale fødevarekæder

Relateret indhold

09.01.2025Maritimedanmark.dk

Monjasa chartrer stor LNG-tanker

18.12.2024Maritimedanmark.dk

Monjasa på vej med LNG-bunkering i Forenede Arabiske Emirater

18.12.2024Maritimedanmark.dk

Wrist Ship Supply køber op i Brasilien

13.12.2024Maritimedanmark.dk

Maersk åbner gigantisk lager i Frankrig

12.12.2024Maritimedanmark.dk

Smålandsfarvandet kan blive ny nationalpark

09.12.2024Maritimedanmark.dk

Niels Brock-elever vendt hjem fra praktikophold

05.12.2024Maritimedanmark.dk

Slut med unødigt bureaukrati i tyske havne

22.11.2024Maritimedanmark.dk

Bunker Holding fyrer og hyrer i ledelsen

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til Landbrugs- og Fiskeristyrelsens skibe

Er du en velkvalificeret sømand? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af fiskerikontrolområdet? Så søger Landbrugs- og Fiskeristyrelsen en skibsassistent

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

01.02.2025

Alvina Shipping A/S

Skibsassistent med svendebrev

Er du skibsassistent med svendebrev, og har du lyst til at arbejde på vores skibe der sejler mellem København og Oslo?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DTU Aqua

Overstyrmand til havundersøgelsesskibet DANA

Kan du se dig selv arbejde på Danmarks største havundersøgelsesskib og være med til at gøre en forskel indenfor havforskning?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

16.02.2025

Aros Cruises ApS

Skipper til M/S Helene

Aros Cruises ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Østjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Esbjerg Havn

Esbjerg Havn søger Havneassistent (Vikariat)

Stillingen er tidsbegrænset til 12 mdr. med mulighed for forlængelse. Havneassistenten indgår i døgnvagten i Maritim afdeling, der betjener havnens kunder, og varetager ordensmæssige, administrative og maritime opgaver.

Område

Midt- og Vestjylland

Ansøgningsfrist

23.01.2025

Tambour Towage A/S

Tambour Towage A/S søger besætning til vores nyindkøbte slæbebåd

Er du klar til en spændende rejse med varierede opgaver – fra langslæb i Middelhavet til havnebugsering og entreprenøropgaver i Nordeuropa? Så er dette jobbet for dig!

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
Free Fall Add-On (afholdes løbende)

The purpose of the course is to give the delegate knowledge to procedures related to launch, navigation and recovery of a freefall lifeboat as described in STCW code Section B-I/14 1.1 and 14 1.2 The Course is a Add-On to Certificate in Survival craft and rescue boats A-VI/2-1

Dato

17.09.2024

Tid

16:00

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark