Dyrere brændstof trækker Hapag-Lloyd ned

Tyske Hapag-Lloyd oplevede fremgang i både volumener og fragtrater i 1. kvartal, men resultatet blev trukket ned af højere brændstofpriser og en dyr nedskrivning på brændstoflagre. Rederiet skærer toppen af sine forventninger til resultatet for helåret.

Hapag-Lloyd oplevede en stigning i omsætningen i 1. kvartal på omkring 6 pct. til 3,7 mia. dollar, primært drevet af en vækst i den transporterede volumen på 4,3 pct. til mere end 3 mio. teu og en forbedret gennemsnitlig fragtrate, der løftede sig fra 1.079 dollar/teu til 1.094 dollar/teu.

Alt sammen et godt grundlag for et forbedret resultat, der imidlertid blev ødelagt af en markant vækst i transportomkostningerne på næsten 10 pct. primært drevet op af højere brændstofpriser, der steg med 98 dollar/ton til 523 dollar/ton som en konsekvens af overgangen til lavsvovlsolie.

Det trak indtjeningen ned og det samme gjorde en nedskrivning af værdien af brændstoflagre på omkring 64 mio. dollar, der blev nødvendig, da prisen på råolie droppede næsten lodret i slutningen

af 1. kvartal.

Indtjeningen før renter og skat faldt fra 243 mio. dollar i 1. kvartal 2019 til 176 mio. dollar, mens Hapag-Lloyds bundlinje droppede fra 109 mio dollar i 1. kvartal i fjor til 27 mio. dollar i år.

Mens Coronakrisen ifølge rederiets topchef, Rolf Habben Jansen, ikke havde den store påvirkning på rederiets resultat i 1. kvartal, er situationen en helt anden for indeværende kvartal, hvor pandemien vil få “en meget betydelig indvirkning”.

“Vores fokus vil fortsat være sikkerheden og trivslen for vores medarbejdere. Vi har taget en bred vifte af foranstaltninger i anvendelse for at spare et stort trecifret mio-beløb for at sikre vores rentabilitet og likviditet. Vi tilpasser vores netværk til den lavere efterspørgsel og søger besparelser på omkostninger i alle kategorier fra terminaler, transport, udstyr og netværk til øvrige omkostninger,” udtaler Rolf Habben Jansen.

Rederiet fastholder sine forventninger til helårsresultaterne på 1,7-2,2 mia. dollar for driftsresultatet før afskrivninger m.m. (EBITDA) og på 0,5-1,0 mia dollar for indtjeningen før renter (EBIT), men med den tilføjelse, at den øverste grænse i spændet næppe er opnåeligt med mindre der sker en hurtigere normalisering af efterspørgslen på containertransport en forudset.

Du kan hente hele kvartalsrapporten HER.

Kilde: Hapag-Lloyd

Relateret indhold

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Laser tilbage i arbejdstøjet

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen vinder fornem AI-pris

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederi bag brokollaps erklærer General Average

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Færgefart ligger stille efter påsejling

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Somaliske pirater frigiver kapret skib

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

Jobmarked

Se alle

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle