Digitalisering og kompetencer er nøgleord

Samarbejde, digitalisering og kompetenceudvikling er nøgleordene for at sikre dansk velstand. Og her spiller skibsfart en afgørende rolle. Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen og adm. direktør Søren Skou, A.P. Møller-Mærsk på Danske Rederiers årsdag.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen talte på Danske Rederiers årsdag..

“Det er afgørende, at Danmark holder sig i front på digitaliseringen af vores samfund og erhvervsliv, og det gælder især for det Blå Danmark. Vi ligger i øjeblikket på en førsteplads i Europa, men vi kan ikke tillade os at sætte tempoet ned. Der er mange lande, som har fart på og det gælder ikke mindst globalt,” sagde statsministeren på årsdagen, der blev afholdt på DFDS´ Pearl Seaways i Københavns havn.

Den udfordring er søfartsbranchen klar til at gå i møde gennem øget samarbejde og fælles rådslagning om disruption, lød det fra Søren Skou, adm. direktør i A.P.Møller – Maersk.

Øget digitalisering skaber, ifølge Søren Skou, dog også et stigende behov for at finde kvalificeret arbejdskraft inden for landets grænser.

”Det begrænser os, når vi skal indføre ny teknologi, at vi i branchen ser, at der i stigende grad mangler kvalificeret arbejdskraft herhjemme,” sagde Søren Skou.

Her vil erhvervslivet gerne sætte ind sammen med Regeringen. Det gælder, ifølge Søren Skou, om at gå forlæns ind i fremtiden.

”Vi vil gerne gøre mere for at sikre kompetenceudviklingen herhjemme sammen med Regeringen. Det er et fælles ansvar for os begge,” sagde Søren Skou, og nævnte, at branchen bør arbejde efter at stille flere pladser inden for praktik og studiejobs til rådighed, og i det hele taget involvere sig mere i uddannelse af søfolk.

”Jeg tror at vi som branche skal gå ud og forpligte os mere, når det gælder involvering i uddannelsesinstitutioner. I Danmark er uddannelse en offentlig opgave, men vi har som erhverv meget at bidrage med,” fastslog han.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen slog desuden fast, at Danmark er en international søfartsnation, hvor dansk økonomi hænger nøje sammen med størrelsen af landets internationale samhandel. Derfor er det centralt at shippingbranchen har høje ambitioner og gode arbejdsbetingelserne.

”Vi må ikke glemme, at vi har den velstand, vi har i dag, fordi vi siden vikingetiden har rakt ud over landets grænser, når det gælder samhandel. Det er shippingbranchen et stærkt bevis på. Og det har Danmark brug for,” lød det fra statsministeren.

Både Lars Løkke Rasmussen og Søren Skou ser dog med bekymring på verden udenfor landegrænserne. Søren Skou pegede på, at der er en stigende tendens til protektionisme rundt om i verden.

“Det er noget nyt. For ti år siden var situationen helt den modsatte,” sagde Søren Skou. Han understregede, at den danske velfærd er dybt afhængig af, at landet frit kan eksportere varer overalt i verden, hvorfor søfart som erhverv har brug for et stærkt EU til at bekæmpe protektionisme overalt, hvor den mødes.

Kilde: Danske Rederier

Relateret indhold

Foga-samarbejde udvider med endnu et skib

20.04.2024Maritimedanmark.dk

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle