DFDS vil sende ældre fragtfærger sydpå

De kommende skrappe miljøkrav i Nordsøen og Østersøen får nu DFDS til at vende blikket sydover for at finde ny beskæftigelse til den ældste del af rederiets flåde. Omfattende opkøb af rederier står på programmet de kommende år.

"Et supplerende netværk af fragtruter i Middelhavet og Sortehavet kan på sigt give muligheder for at flytte rundt på skibene og indsætte de mest moderne skibe i Nordeuropa og trække ældre skibe sydpå. Dermed kan vi sikre, at vi ikke kommer til at stå tilbage med skibe, som vi ikke vil have mulighed for at udnytte kommercielt, fordi de ikke lever op til miljøkravene i Nordsøen og Østersøen", siger DFDS topchef Niels Smedegaard til dagbladet Børsen.

Det er dog ikke kun i Middelhavet og Sortehavet at DFDS vil ekspandere de kommende år. Også i kerneområderne Nordsøen og Østersøen vil der ske opkøb.

"Svovlkravene vil på længere sigt få dramatiske konsekvenser i industrien. De vil lægge pres på indtjeningen og igangsætte en konsolideringsbølge. Den kan DFDS udnytte til nye opkøb og dermed komme til at stå endnu bedre på det Nordeuropæiske marked”, siger Niels Smedegaard til avisen.

DFDS har besluttet at investere 400 millioner kroner i installering af scrubbere om bord i 12 af rederiets nyere skibe - og forventer at investere røgrensningsudstyret i yderligere 8 skibe – hvilket vil bringe den samlede miljøregning op på omkring 750 millioner krober.

DFDS er blandt de rederier der er kommet længst med at forberede sig til de nye miljøregler der træder i kraft den 1. januar 2015. Reglerne stiller krav om, at skibe i Østersøen, Nordsøen og Den Engelske Kanal kun må anvende olie med max. 0,1% svovl.

Kilde: Dagbladet Børsen

Nævnt i denne artikel:

Relateret indhold

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Danmarkshistoriens største havvindsudbud skudt i gang

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle