DFDS overskud på 547 millioner kroner

DFDS fik i 2010 et overskud på 547 millioner kroner før skat, mod et overskud på 20 millioner kroner i 2009. Driftsoverskuddet (EBITDA) blev på 1,3 milliarder kroner – en stigning på 58 procent. I 2011 ventes et driftsoverskud på 1,5 milliarder kroner.

Foto: Peter Carøe Therkildsen.

”Integrationen af Norfolkline går både hurtigere og bedre end forventet. Resultaterne i 2010 og forventningerne til 2011 viser, at overtagelsen var klart værdiskabende. Ved dette års udgang regner vi med, at synergierne vil være omkring 180 mio. kr. på årsbasis. Desuden har vi skabt værdi for vores aktionærer ved at sælge eller afvikle underskudsgivende ruter”, siger DFDS CEO Niels Smedegaard i en kommentar til regnskabet.

Driftsresultatet blev 1,3 milliarder kroner før særlige poster, en fremgang på 469 millioner kroner fra 2009. Fremgangen afspejler bedringen af markedsvilkårene, overtagelsen af Norfolkline fra juli 2010 og den omfattende effektivisering og tilpasning af driften, der er gennemført i de seneste par år.

For 2011 forventes resultatet før skat og særlige poster at stige til omkring 550 millioner kroner. Forventningerne bygger på en antagelse om generelt voksende efterspørgsel i Nordeuropa. På fragtmarkedet forventes væksten at blive højest i Østersøområdet og mindre på Nordsøen. På passagermarkedet forventes væksten at blive moderat og ligeledes med højere vækst i Østersøområdet end på de øvrige markedsområder.

Årets omsætning blev på 9,9 milliarder kroner, en stigning på 51% i forhold til 2009, hvilket primært kan henføres til tilgangen af Norfolkline, men også organisk vækst, særligt for fragtaktiviteterne.

Det gennemsnitlige antal medarbejdere steg primært som følge af tilgangen af Norfolkline med 24 procent til 4.862 i 2010.

DFDS’ flåde omfattede 57 skibe ved udgangen af 2010, en stigning på seks skibe i forhold til 2009. Der var en tilgang af 16 ro-ro- og ro-pax-skibe i forbindelse med købet af Norfolkline i juli 2010, hvoraf ni var ejede og syv var indchartrede. Netto-tilgangen var imidlertid 14 skibe, da to af skibene var indchartrede fra DFDS. I december 2010 blev fire skibe (to ejede og to indchartrede) afhændet som følge af salget af to ruter på Det Irske Hav. Derudover blev ét indchartret ro-pax-skib tilbageleveret, idet ruten Rosyth-Zeebrugge blev omdannet til en fragtrute.

Ved udgangen af 2010 var tilgangen af skibe fra Norfolkline dermed reduceret til ni skibe. Inklusive tilgangen af skibe fra Norfolkline steg den samlede roro- flåde i 2010 kun med ét skib, idet ét ældre skib blev ophugget og fire indchartrede skibe blev tilbageleveret som følge af tilpasning af kapaciteten i 2010. Herudover blev én indchartret ro-ro-nybygning leveret til DFDS i 2010.

Som følge af købet af Norfolkline blev antallet af ro-pax-skibe øget med fem skibe til 14 skibe ved udgangen af 2010. Der var ingen ændringer i flåden af passagerskibe i 2010. Antallet af indchartrede containerskibe blev reduceret med ét skib til fire skibe, idet produktionssamarbejder med andre rederier blev udvidet for at reducere kapacitet i markedet.

Ejerandelen pr. skibstype varierer i henhold til skibstypens grad af specialisering. De mest specialiserede skibe i flåden er passagerskibe, hvor ejerandelen var 100% ved udgangen af 2010. Ro-pax-flåden er ligeledes specialiseret tonnage og ejerandelen var 86%. Dele af ro-ro-flåden er specialiseret i forhold til særlige krav om størrelse, fart og hurtig afvikling af lastning/losning. Disse skibe er primært beskæftiget på Nordsøen. Ejerandelen af ro-ro-flåden var 61procent ved udgangen af 2010, hvilket er på niveau med 2009. Ejerandelen for standardtonnage som container- og trampskibe var 0 procent. Charterperioden for indchartret tonnage varierer fra nogle få måneder til op til ni år.

Den gennemsnitlige alder for den ejede del af ro-ro- og ro-paxflåden var henholdsvis 8,6 år og 10,8 år ved udgangen af 2010, hvilket er tilfredsstillende. Passagerskibenes Gennemsnitlige alder var 20,8 år ved udgangen af 2010, eksklusive udchartrede Queen of Scandinavia.

I 2012 leveres to ro-ro-nybygninger som en del af DFDS’ tonnagesamarbejde med det danske og tyske forsvar. Ro-paxskibet Lisco Gloria blev i januar 2011 erklæret for et totaltab efter en brand i oktober 2010. I februar 2011 blev et ro-pax-skib, der var beskæftiget på Det Irske Hav, solgt.

Udover ovennævnte ro-ro-nybygninger er der på nuværende tidspunkt ingen planer om køb eller nybygning af tonnage i 2011 eller 2012.

Kilde: DFDS

Nævnt i denne artikel:

Relateret indhold

12.07.2024Maritimedanmark.dk

Danpilot sejler igen under splitfag

11.07.2024Maritimedanmark.dk

Ultrabulk bulkcarrier på grund ud for Sydafrika

05.07.2024Maritimedanmark.dk

Nyt projekt skal måle effekten af grønne tiltag i realtid

04.07.2024Maritimedanmark.dk

MSC råder nu over en femtedel af verdens containerkapacitet

03.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Supply Service er solgt til  DOF Group

02.07.2024Maritimedanmark.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

01.07.2024Maritimedanmark.dk

Rhode Nielsen har tjent 562 mio kr. i 2023

30.06.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen går frem på top og bundlinje

Jobmarked

Se alle

DanPilot

DanPilot søger en datatekniker-elev med speciale i programmering

Har du lyst til at få din uddannelse hos DanPilot, hvor vi er i gang med en digitaliseringsrejse?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

06.08.2024

DanPilot

Disponenter til Danmarks største lodsfirma søges

Har du erfaring indenfor spedition eller kendskab til mandskabs- eller materialedisponering – og trives du i en travl såvel som omskiftelig hverdag, hvor boldene bliver kastet højt i vejret og skal gribes igen? Så er du måske DanPilot’s nye disponent.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

30.08.2024

ROYAL ARCTIC LINE

Juniormester og Skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte , Juniormester, og Skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

24.07.2024

Grenaa-Anholt Færgefart

Grenaa-Anholt Færgefart søger én Befaren Skibsassistent til fast stilling med ansættelses snarest muligt

Du vil komme til at indgå i vores faste team af medarbejdere på M/F Anholt, som dagligt betjener færgens kunder samt fragter gods til og fra øen i Kattegat.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Sail Event Aarhus

Skipper til M/S Helene

Sail Event Aarhus ApS søger en skipper til sejladser med turbåden M/S Helene.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Skoleskibet Danmark

Kaptajn på Skoleskibet DANMARK

Et helt unikt og spændende job Skoleskibet DANMARK er et smukt sejlskib fra 1933 og en moderne maritim uddannelsesinstitution. Skoleskibet har også en repræsentativ rolle som en sejlende ambassade, for Det Blå Danmark. Skoleskibet DANMARK har to kaptajner, hvoraf denne ene nu har valgt at gå i land, hvorfor denne spændende og helt specielle stilling er ledig til besættelse i efteråret 2024.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

11.08.2024

Saga Shipping A/S

Saga Shipping – søger personale til vores fartøjer

Er Skagen noget for dig…. Tag udfordringen op…

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Saga Shipping A/S

Shipping Medarbejder til Skagen

Saga Shipping er en del af Wrist Ship Supply, en af verdens største skibshandler, indenfor den globale shipping industri. Vi tilbyder en bred vifte af service ydelser til den globale shippingindustri – ikke 2 dage er ens !.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

DanPilot

Bådførere søges til Skagen

DanPilot søger bådførere til lodsstationen i Skagen

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svendborg Kommune, Havn Færge- og Sundfart

Veteranfærgen M/S Helge og Hjortøboen søger en venlig og løsningsorienteret chefskipper

Brænder du for bevaring og sejlads af noget af den fineste danske skibshistorie? Kan du føre en færge stabilt, i al slags vejr og i strømfyldt farvand? Brænder du for en god service til vores mange gæster på M/S Helge og Hjortøboen? Har du lyst til at gå forrest og tage ansvar, samt sikre bevaring af M/S Helge som i år fylder 100 år og Hjortøboen fra 1976? Er kombinationen af sæsonsejlads og bevaring, renovering og vedligehold attraktiv for dig?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

10.08.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

Marstal Navigationsskole
Kursus
Genopfriskning af Søsikkerhedskursus - Basic Safety Training – STCW-A-AI/1-1

Hvis det er ved at være 5 år siden, du fik dit kursus i Søsikkerhed, så kan du nu få det genopfrisket.

Dato

22.08.2024

Tid

09:00

Sted

Marstal Navigationsskole Ellenet 10, 5960 Marstal

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn Nutec
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark