DFDS overskud på 328 mio. kr. i 2. kvartal

DFDS kom på trods af de fortsatte rejserestriktioner pga. corona, ud af årets 2. kvartal med et overskud før skat på 328 millioner kroner, mod et overskud på 11 millioner kroner i samme kvartal sidste år. Rederiets rutenetværk i Middelhavet viste fortsatte stærk fremgang.

“Vores fragtaktiviteter leverede stærke resultater i 2. kvartal, også sammenlignet med 2019. Fremgangen fortsatte ikke mindst for rutenetværket i Middelhavet. Vi ser frem til at byde passagerer velkommen tilbage, så snart rejserestriktionerne lettes og usikkerheden reduceres”, siger Torben Carlsen, CEO i DFDS.

Omsætningen steg 1,4 mia.kr. eller 51 procent til 4,2 mia. kr. efter nedlukningerne i 2. kvartal 2020. Væksten blev næsten udelukkende drevet af fragtaktiviteterne, det vil sige fragtfærge og logistik, da passageraktiviteterne fortsat var negativt påvirket af stramme rejserestriktioner i kvartalet.

Både fragt- og passagerindtjeningen var væsentligt negativt påvirket af nedlukningerne i 2. kvartal 2020. Sammenlignet med 2. kvartal 2019, et normalt driftsår, steg EBITDA for fragt med 268 mio. kr. eller 38 procent, mens driftsresultatet (EBITDA) for passageraktiviteterne faldt 369 mio. kr.

Driftsresultatet (EBITDA) for fragt før særlige poster steg 400 mio. kr. eller 71 procent til 961 mio. kr., hovedsageligt drevet af forretningsenhederne Mediterranean, North Sea og Channel. EBITDA for passagerer steg 4 mio. kr. til -70 mio.kr. Det samlede driftsresultat (EBITDA) steg 77 procent til 897 mio. kr. -

i forhold til 2020.

Forventningen til fragtaktiviteterne for hele året 2021 er fortsat positiv, mens udviklingen i passagermarkedet går langsommere end forventet. Konsolidering af indtjening fra HSF Logistics Group forventes nu i september 2021. Omsætningen forventes stadig at stige 20-25 procent. Intervallet for driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster er uændret 3,2 - 3,6 mia. kr. mod 2,7 mia. kr. i 2020.

Kilde: DFDS

Nævnt i denne artikel:

Relateret indhold

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Laser tilbage i arbejdstøjet

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen vinder fornem AI-pris

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederi bag brokollaps erklærer General Average

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Færgefart ligger stille efter påsejling

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Somaliske pirater frigiver kapret skib

15.04.2024Maritimedanmark.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle