DFDS indgår ny overenskomst for Älvsborg

Der er nu indgået en ny aftale om løn og arbejdsvilkår mellem den af DFDS ejede Älvsborg Roro terminal i Göteborg og de ca. 250 havnearbejderne. DFDS betegner aftalen som banebrydende.

”Hovedelementerne i den banebrydende aftale er, at en del af arbejdsplanlægningen overgår til havnearbejderne, der qua deres erfaring og indsigt i den daglige drift har særdeles gode forudsætninger for at planlægge arbejdet rationelt”, siger Senior Vice President Kell Robdrup, DFDS BU North Sea South.

”Sammen med en ny, forenklet lønstruktur og arbejdstidsplanlægning, vil det være med til at effektivisere driften af terminalen, der giver mulighed for at reducere losnings- og lastningsomkostningerne pr. enhed og terminalen vil dermed være væsentligt bedre rustet til at møde de store udfordringer, som både den og hele skibsfartserhvervet står over for med de kommende svovlregler”, siger Kell Robdrup.

”Aftalen er blevet forhandlet gennem flere måneder, og jeg er meget glad for, at alle parter har været indstillet på at påtage sig deres del af ansvaret for, at terminalen kan udvikle sig som forretning og dermed også fortsat kan bestå som en vigtig og god arbejdsplads i Göteborg”.

”Nu starter det store arbejde med at indkøre den nye aftale, ikke mindst for Management-teamet, der har været blandt de drivende kræfter i forhandlingerne, formændene for fagforeningen samt Björn Vånge, når han den 1. april starter som ny VD på terminalen og går ind i dialogen med medarbejderne. Jeg synes, at vi under forhandlingerne har haft en god og konstruktiv dialog mellem alle parter, så der er absolut noget at bygge videre på, ” siger Kell Robdrup.

Kell Robdrup har varetaget opgaven som midlertidig VP på Terminalen i Göteborg siden

september sidste år.

Kilde: DFDS Update

Nævnt i denne artikel:

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Skagen Havn satte nye rekorder i 2023

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aarhus Havn tilbyder nu opladning til lastbiler

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aalborg Havn vil løfte mere

02.04.2024Maritimedanmark.dk

Hong Kong havn sejlet agterud af konkurrenter

31.03.2024Victory Security

Sponseret

Victory Security - Det sikre og trygge valg.

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Frederikshavn Havn i dybere krise end antaget

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle