DFDS fik god start på 2022

DFDS oplevede en markant fremgang i omsætningen i 1. kvartal på 52 pct. til 5,7 mia. kr. drevet op af vækst i såvel færge- og logistikdivisionen. Driftsindtjeningen (ebitda) steg med 9,5 pct. til 822 mio. kr., mens det samlede resultat før skat faldt til gengæld med 22,5 pct. til 149 mio. kr.

Foto: DFDS.

Fragtmængderne på DFDS´ færger steg i 1. kvartal, hvor også opsvinget i passagersiden fortsatte med at sige gennem kvartalet, og samlet set fastholder redereriet sine forventninger til årsresultatet.

“Vi tilpasser os løbende til udfordringer og muligheder, og er godt på vej til at løfte indtjeningen med mere end 20% i 2022,” siger Torben Carlsen, CEO i DFDS i forbindelse med kvartalsregnskabet, der netop er offentliggjort.

Ferry Division oplevede en stigning i omsætningen på grund af højrere fragt- og passagereraktivitet samt en stigning i oliepristillæg, mens Logistic Divisionens omsætning blevet drevet op af købende af FSF Logistics Group i september 2021 og ICT Logistics i januar i år.

Oven i det var højere aktivitet og prisstigninger på de eksisterende aktiviteter med til at løfte den samlede omsætning fra 3,8 mia. kr. til 5,7 mia. kr.

Driftsindtjeningen før af- og nedskrivninger (ebitda) var positivt påvirket af vækst i forretningsenheden Mediterranean, forbedret logistik-indtjening og købet af HSF Logistics Group, mens krigen i Ukraine sænkede Baltic Seas fragtmængder og resultat, skriver rederiet.

Den samlede driftsindtjening blev også negativt påvirket af genåbningen af Oslo-Frederikshavn-København, fordi det skete i et lavsæsonmarked, hvor passagerantallet først var på vej tilbage efter

Covid-19.

“Effekten heraf oversteg højere indtjening i Channel, hvor alle færger hele tiden har været i drift,” skriver DFDS

Rederiet fastholder sine forventninger til hele året med et ebitda på 3,9-4,4 mia. kr. og en omsætningsvækst øget til omkring 30 pct. mod tidligere 23-27 pct.

Hør Torben Carlsens kommentarer til kvartalsregnskabet herunder.

Kilde: DFDS

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023