DFDS driftsresultat faldt 10 pct. i Q1

DFDS har oplevet et fald i driftsresultatet før afskrivninger på knap 10 pct. i første kvartal til 610 mio. kr. viser foreløbige regnskabstal, som rederiet har offentliggjort tirsdag morgen. Resultatet før skat falder i den foreløbige opgørelse fra 159 mio. kr. i 1. kvartal i fjor til 98 mio. kr. i år.

Corona-krisen havde frem til midten af marts en begrænset effekt på omsætning og indtjening i DFDS, skriver rederiet i en fondsbørsmeddelelse.

Men så suspenderede rederiet de to ruter København-Oslo og Amterdam-Newcastle, der begge har en stor overvægt af passagerer i forhold til fragt, ligesom fragtkapaciteten blev reduceret på en lang række ruter. 12 ud af 50 færger blev oplagt og omkring 2.200 medarbejdere er indtil videre hjemsendt med løn.

Omsætningen faldt med 1,5 pct. til 3,8 mia. kr. i forhold til 1. kvartal i fjor, og det skyldes hovedsageligt, at passageromsætningen faldt i marts, mens kvartalets fragtomsætning som helhed var på niveau med 2019, skriver rederiet.

Omkring halvdelen af nedgangen i driftsindtjeningen (EBITDA) på 67 mio. kr.

var relateret til lavere passageraktivitet som følge af Covid-19.

“Den anden halvdel af nedgangen skyldtes en negativ effekt fra Covid-19 på fragt, en forøget indtjening i sammenligningsperioden 1. kvt. 2019 fra lageropbygning i Storbritannien forud for Brexit og et lavere resultat for special cargo-logistik på grund af primært engangsomkostninger.”

DFDS understreger, “at rederiet har en solid position både med hensyn til likviditet og finansiel fleksibilitet til at møde de udfordringer og udnytte de muligheder, der vil kunne opstå fra nuværende og fremtidige markedsforhold.”

Samlet set rådede rederiet ved udgangen af 1. kvartal over 2 mia. i kontanter og lignende samt 1,4 mia. kr. i uudnyttede kreditfaciliteter, der i april er blevet toppet op med yderligere 750 mio. kr. i kommitterede faciliteter.

DFDS peger på, at den nuværende situation indebærer flere risici, der kan påvirke driften og indtjeningen i 2020 og peger på fire, som de vigtigste:

- Pålidelighed og kontinuitet af driften er afhængig af medarbejderes sundhed og fortsat undtagelse af vores drift fra nedlukninger   - Passagerindtjeningen i højsæsonen — juni-august — er udsat i forhold til varighed af nedlukninger og niveauet af færgerejsende efter nedlukninger - Lavere aktivitet i visse sektorer under og efter nedlukninger kan reducere fragtmængder. Bilindustrien er en nøglerisiko i den sammenhæng - Øget kreditrisiko knyttet til leverandører, modparter og kunder.

DFDS leverer sit endelige 1. kvartalsregnskab den 7. maj.

Kilde: DFDS

Nævnt i denne artikel:

Relateret indhold

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Tunge løft i Hvide Sande

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Sverige: Skyggeflåde truer miljøet i Østersøen

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Verden er 25 procent globaliseret

18.04.2024Maritimedanmark.dk

EU advarer rederier imod at betale løsesum

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederichef uønsket som investor

16.04.2024Maritimedanmark.dk

A.P. Møller - Mærsk runder 120 år

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle