Det Blå Danmark tager nyt klimainitiativ

Klima- og energiminister Martin Lidegaard præsenterede fredag et nyt klimainitiativ - Det Maritime Klimaforum - der bl.a. skal sikre Danmark større gennemslagskraft i den globale klimadebat på det maritime område.

”Danmark har en unik mulighed for at gøre vores mening gældende i den internationale debat på det maritime område, og det er derfor vi i dag tager initiativ til Det Maritime Klimaforum”, siger Martin Lidegaard.

"Når Danmark nu går foran med dette partnerskab, får vi både gjort noget ved vores egne udledninger og konkurrenceevne her og nu, samtidig med at vi får styrket vores stemme i de internationale forhandlinger. Det er helt afgørende, hvis vi for alvor skal gøre noget ved udledningerne fra skibsfarten", siger Lidegaard

Forummet skal styrke dialogen mellem erhvervet og myndighederne, så man sikrer, at Danmark er bedst muligt klædt på til de internationale forhandlinger om klimaregulering af skibsfarten.

Derudover skal der laves en kortlægning af, hvad der findes af virkemidler inden for blandt andet energi- og drivmiddelteknologi. Kortlægningen vil give forummet mulighed for at pege på, hvilke indsatser man kan igangsætte for at opnå gevinster for klimaet.

"Danmarks Rederiforening ser en stor fordel i at samarbejde med myndighederne om CO2-reduktion. Danske rederier hører til blandt verdens mest energieffektive, og vi har en fælles interesse i sikre, at vi har de rigtige vilkår og betingelser for det", siger vicedirektør i Danmarks Rederiforening Jan Fritz Hansen.

Offentliggørelsen af det nye initiativ fandt sted på 2. dagen af Den Blå Konference der i år foregår på CBS i København.

I praksis bliver der tale om et partnerskab mellem den offentlige og den private sektor i stil med de eksisterende partnerskaber omkring ballastvand og svovludledning.

Danmarks Rederiforening, Klima- og energiministeriet samt Erhvervs- og vækstministeriet er med fra start, men såvel Martin Lidegaard som Jan Fritz Hansen understreger, at initiativet er åbent for andre deltager.

Redaktionen

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Handel med Hafnia-aktier skudt i gang i New York

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle