Danske Færger taber sag mod Rønne Havn
Siden Danske Færger i foråret 2016 ikke fik forlænget kontrakten om færgebetjening af Bornholm, har Rønne Havn og rederiet været uenige i fortolkningen nogle aftaleretlige forpligtelser, som Danske Færger havde i forbindelse med ophør af besejlingen af Rønne Havn
Rønne Havn anlagde i 2018 en retssag mod Danske Færger, fordi de udlod at indfri de resterende økonomiske forpligtelser og foretage reetablering efter anlæg, der skulle fjernes.
Sagen blev behandlet ved Retten på Bornholm i juli 2020, hvor byretten gav Rønne Havn medhold i sin fortolkning af de indgåede aftaler - både omkring betaling af restgæld og kravet om fuldstændig reetablering.
Landsretten har nu behandlet sagen, og er enig med byretten i, at Danske Færger skal betale restgælden. Landsretten mener dog, modsat byretten, at der skal foretages et fradrag svarende til betalinger som Rønne Havn modtager fra Molslinen. Ligesom landsretten, modsat byretten, fratager to anlæg fra forpligtelse om reetablering fra en aftale indgået i 1999.
”Vi er glade for landsrettens vurdering af sagen, selvom den ikke var så klokkeklar som byretten. For os var det vigtigt, at vi fik rettens ord for, at Danske Færger skal indfri deres gæld, og de samtidig skal foretage en fuld reetablering af en række anlæg, som de har benyttet, mens de har besejlet Bornholm. Danske Færger har nu et år til at få reetableringen gennemført, og det ser vi frem til, for det vil dermed sætte et endeligt punktum i sagen”. siger Thomas Bendtsen, administrerende direktør, Rønne Havn.
Kilde: Rønne Havn