DanPilot har ansat 20 lodsaspiranter

Lodseriet DanPilot har alene i år ansat 20 lodsaspiranter, med en forventning om yderligere ansættelser i årets løb. Ansættelserne kommer efter, at der i 2022 blev ansat 8 lodser og 12 lodsaspiranter. DanPilot er en selvstændig offentlig virksomhed, ejet af den danske stat.

Nu står de første nyuddannede lodser klar, og allerede efter sommerferien er yderligere et hold lodser klar til at servicere DanPilot’s kunder sammen med de andre erfarne lodser og bådførere.

”Vi er meget glade for, at vi nu har lodsaspiranter, som er klar til at komme ud og lodse, og endnu flere, der står klar efter sommerferien. Vi så et stort behov for oprustning af bemanding sidste år, hvor den pludseligt opståede travlhed betød, at vi blev udfordret på at levere den service, vi ønsker til vores kunder. Vi tilstræber at levere en service så tæt på 100 procent som praktisk muligt, hvilket vi i en periode ikke har kunnet leve op til. Det er naturligvis ikke tilfredsstillende, at vi ikke altid kan levere den service, som vi gerne vil, og derfor er vi glade for, at vi nu har flere hold dygtige lodsaspiranter”, siger adm. direktør i DanPilot, Erik Merkes Nielsen.

DanPilot har derudover indført nye foranstaltninger, der optimerer brugen af data på vigtige områder for regionale- og gennemsejlingslodsninger. De optimerede dataindsigter anvendes blandt andet i forbindelse med tilsynsordningen, som DanPilot har med Søfartsstyrelsen, og bidrager til at sikre større transparens og bedre vilkår for at kunne leve op til forsyningspligten.

Kilde: DanPilot

Artikler

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Verdens første selvsejlende, elektriske færge er sat i drift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil teste biobrændstof til tog

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

DSV køber el-lastbiler finansieret af intern CO2-afgift

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Danske Rederier: Global klimaafgift bør gå til u-lande

09.06.2023|Maritimedanmark.dk

Terntank og Kongsberg hædret på Nor-Shipping med Next Generation Ship Award

08.06.2023|Maritimedanmark.dk

Hurtigruten afslører koncept for batteri- og vinddrevet krydstogtskib

Copyright 2023