Danmark skal være førende på digitalisering

Maersk Lines kommercielle direktør, Søren Toft, åbnede i aftes Danish Maritime Days med et budskab om, at Danmark skal være førende, når det gælder digitalisering af søfarten. Danske Rederiers direktør pegede på behovet for innovation og stærk alliancer.

”Vi bliver nødt til at finde en fremtidig forretningsmodel. Det skal være lige så let at bestille en container, som at bestille en bog på internettet,” sagde Søren Toft i sin tale og tilføjede:

”Vi laver ikke de her investeringer og forbedringer for vores blå øjnes skyld, men fordi vi vil være ledende inden for handel. Ikke bare i dag, men også langt ude i fremtiden.”

Danish Maritime Days er et samarbejde mellem Søfartsstyrelsen, Danske Maritime og Danske Rederier og afholdes sammen med Danish Maritime Fair.

Her er der i løbet af de kommende dage fokus på flere forskellige emner, bl.a. pirateri og maritim sikkerhed, samt udvikling af havets forretningsmuligheder, som Nor-Shipping har arrangeret ved konferencen ’Opening Oceans’, der afholdes i Lokomotivværkstedet i København.

Det store fokus på fremtidens søfart glæder Søfartsstyrelsens direktør Andreas Nordseth.

”Lovgivning er afgørende for udviklingen. Det sikrer sikkerheden, og det sikrer, at alle skal følge samme lovgivning. Størstedelen af den udvikling vi har set på skibe er sket på grund af krav fra lovgivning. For eksempel ville man formentlig ikke have udviklet en scrubber, hvis der ikke var krav om det. Så det sikrer altså både udvikling og innovation,” siger Andreas Nordseth.

Hos Danske Rederier er man enig i, at det er vigtigt at fortsætte udviklingen, så vi sikrer, at Danmark fortsat er blandt de største søfartsnationer.

”Efter et drøjt 2016, blomstrer det danske rederierhverv igen. Danmark er nu den sjette største søfartsnation i verden. Det er gode nyheder – ikke blot for det danske rederierhverv, men for hele Det Blå Danmark. Men vækst kan ikke afhænge af traditioner. Det har behov for innovation og stærke alliancer,” sagde Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i sin tale.

Kilde: Danske Rederier

Relateret indhold

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Stormflod kostede én million på bundlinjen

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Borgmester vil have advokatundersøgelse af økonomisk krise

29.03.2024Maritimedanmark.dk

Cadeler vinder ny kontrakt med milliard-potentiale

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Esbjerg Havn får tilladelse til uddybning af sejlrenden

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Feggesundfærgen ude af drift

11.03.2024Maritimedanmark.dk

Nye forslag skal forbedre brandsikkerheden for containerskibe

27.02.2024Maritimedanmark.dk

ÆrøXpressen ligger i havn på grund af tekniske problemer.

26.02.2024Maritimedanmark.dk

Dansk-ejet tankskib angrebet af Houthier

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle