Danmark skal skabe maritim vækst

Den A. P. Møllerske Støttefond har bevilliget 2,5 millioner kroner og Lauritzen Fonden en million til at realisere planen om et ekstraordinært togt for skoleskibet Danmark til Rio de Janeiro under De Olympiske Lege i 2016.

”Med de to gavmilde donationer fra Den A. P. Møllerske Støttefond og Lauritzen Fonden har OL togtet fået god rygvind, og der arbejdes nu videre med at rejse de resterende midler”, siger direktør for MARTEC, Pia Ankerstjerne.

Under OL repræsenterer skibet Danmark og den danske maritime branche. Formålet med togtet er at promovere den danske maritime industri, det dansk/brasilianske uddannelsessamarbejde samt udbygge de dansk–brasilianske relationer.

I løbet af OL-togtet uddannes 40 danske og 40 brasilianske elever til skibsassistenter. Skibet blev i 2014 sikret en attraktiv og central ankerplads ud for en af Rio de Janeiros mest prestigefyldte yachtklubber tæt på Sukkertoppen, byens centrum og OL-aktiviteterne.

”Skoleskibets placering under legene er i verdensklasse og vil understrege Danmarks tilstedeværelse i Brasilien. De danske firmaer skal udnytte denne mulighed for at pleje deres brasilianske forretningsforbindelser samt afholde eksklusive firma-aktiviteter”, siger Jens Olesen, Danmarks Olympiske Attaché under OL.

De 80 elever, der i 2016 er så heldige at deltage på OL togtet til Rio de Janeiro, består af unge fra Danmark og Brasilien. Togtet indgår som led i uddannelsen til ubefaren skibsassistent, der inkluderer landbaseret værksteds- og sikkerhedsuddannelse på MARTEC.

Under togtet undervises i portugisisk. Den faste besætning på togtet suppleres af instruktører fra de to maritime akademier CIAGA og CIABA i Brasilien.

OL Togt 2016 støttes af Hans Kongelige Højhed Prins Joachim, der er protektor for Skoleskibet Danmark.

Kilde: MARTEC

Relateret indhold

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Så stor er tunnelfabrikken ved Rødbyhavn

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Iver Huitfeldt træner i Det Røde Hav

21.03.2024Maritimedanmark.dk

Inspektionsfartøjer tilbage på havet

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Rigsfællesskab vil pause dybhavsminedrift

19.03.2024Maritimedanmark.dk

På ekspedition med all-inclusive

10.03.2024Maritimedanmark.dk

Maersk Welkin nu på svenske hænder

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle