Danmark i front på kinesisk konference

Den årlige internationale vindkonference China Wind Power 2012 åbnede i sidste uge.med tydelige markeringer af det dansk-kinesiske energisamarbejde. To danske hovedtalere ved den officielle åbning.

Den kinesiske viceminister Liu Qi åbnede konferencen, og både den danske ambassadør i Kina, Friis Arne Petersen og afdelingschef i Klima-, Energi- og Bygningsministeriet Morten Bæk deltog som hovedtalere.

Efter åbningen mødtes den kinesiske vice-energiminister Liu Qi og Morten Bæk til et bilateralt dansk-kinesisk high-level møde om danske erfaringer på vindområdet, hvor bl.a. Vestas, Energistyrelsen og DTU deltog med indlæg.

Blandt hovedemnerne var danske erfaringer med vindmøllers kvalitet og pålidelighed i energisystemet. Herudover blev også danske erfaringer med etablering af et stamdataregister for vindmøller præsenteret og drøftet. Det etablerede samarbejdet mellem Energistyrelsen og Chinese National Renewable Energy Centre (CNREC) blev fremhævet som et væsentligt dansk/kinesisk initiativ for udbredelse af vindenergi, herunder danske erfaringer for indfasning af en stigende andel af vindenergi i elsektoren.

Også det aktuelle arbejde med 2050-scenarieanalyser for Kinas klima- og energiudvikling blev omtalt sammen med et kommende pilotprojekt i Ningxia-provinsen om bl.a. indpasning af vindkraften i elsystemet.

I forbindelse med den kinesiske præsident Hu Jintaos besøg i Danmark i juni i år underskrev Klima-, Energi- og Bygningsminister Martin Lidegaard en samarbejdsaftale med det kinesiske energiministerium. Samarbejdsaftalens omdrejningspunkt er Energistyrelsens samarbejde med China National Renewable Energy Center (CNREC) i Beijing. Den 15. november deltog Morten Bæk i det første officielle styregruppemøde under denne samarbejdsaftale. Fra kinesisk side blev mødet dækket af viceminister Liu Qi, som senest var i Danmark i forbindelse med 3GF mødet i oktober.

På mødet fik CNREC og Energistyrelsen mulighed for at præsentere resultaterne af samarbejdet i 2012 og arbejdsplanen for 2013. Der var stor tilfredshed fra både kinesisk og dansk side med de opnåede resultater og det videre samarbejde, hvor danske erfaringer på energiområdet indgår med vægt i de kinesiske bestræbelser på at introducere mere vedvarende energi. Specielt fremhævedes igangsættelsen af et nyt langsigtet energiscenariearbejde for Kina for perioden frem til 2050 med tilhørende roadmaps for vind, sol, biogas, biomasse og biobrændsler som et spændende og markant initiativ i det dansk/kinesiske energisamarbejde.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaards kommende besøg i Beijing den 17.-19. december blev også drøftet under mødet.

Mødet - og ikke mindst den kinesiske deltagelse på viceminister niveau – indikerer, at Danmark har en tydelig position i Kina på energiområdet, og for at Kina prioriterer samarbejdet og mulighederne for at trække på Energistyrelsens erfaringer.

Kilde: Energistyrelsen

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Røde Hav-konflikten øger skibes CO2-udledning dramatisk

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

18.04.2024Maritimedanmark.dk

Semco Maritime øger omsætning og overskud

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Nyt samarbejde skal beskytte Nordsøens infrastruktur mod sabotage

09.04.2024Maritimedanmark.dk

Ørsted indgår langtidskontrakt med Cadeler om nyt installations-fartøj

04.04.2024Maritimedanmark.dk

Den første gas er i landet fra den nye Tyra II platform

26.03.2024Maritimedanmark.dk

Danmarks største havvindpark er kommet et skridt tættere på

22.03.2024Maritimedanmark.dk

Tyra-feltet har genoptaget gasproduktionen

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle