Danmark er med i det kinesiske opsving

Asiens største maritime event Marintec China 2013 åbner i Shanghai i dag. Direktør for Søfartsstyrelsen, Andreas Nordseth, har allerede været i Kina en uges tid til Shipping Exchange Forum deltog i åbningen af messen. Danish Marine Group har mere end 40 virksomheder med til Kina.

Åbning af Danmarks Nationalpavillon.

"Det er godt at se, at Danmark er med, hvor det sker og er stærkt tilstede i hele spektret af det maritime Kina", siger direktør for Søfartsstyrelsen Andreas Nordseth efter den officielle åbningsceremoni på Marintec China.

Sidste uge løb Shanghai Shipping Exchange Forum af stablen, og her var Danmark godt med på talerstolen på rederisiden igennem Maersk Lines Lars M. Jensen, der er ansvarlig for det kommende P3 netværk og fra officiel dansk side direktøren for Søfartsstyrelsen selv.

I denne uge er det skibsbygningen og leverandørindustrien, der er i fokus, og mere end 40 danske marine-virksomheder udstiller under Danish Marine Group, Eksportforeningen, på Marintec China-messen 2013. De danske leverandører er godt med i den stigende ordreindgang til de kinesiske værfter, som vi har været vidner til de seneste måneder.

”Indtil videre ser det ud til at være sunde ordrer, også fra europæiske rederier, så vi er forsigtigt optimistiske og glæder os til at være en del af den maritime fest den her uge og af den forretning, det indebærer fremadrettet”, Siger Mark Lerche fra Danish Marine Group.

Både det officielle og det kommercielle Blå Danmark fulgte da også op på den officielle åbningsfestivitas for både Marintec-messen generelt og den danske nationalpavillon med mere konkrete møder. Danish Marine Group og Eksportforeningen blev sammen med Søfartsstyrelsen og Udenrigsministeriets Invest in Denmark inviteret til en snak med China Shipping Industries og Chengxi Shipyard under China State Shipbuilding Corporation.

Fremstødet er medfinansieret af Eksportrådet og Udenrigsministeriet. Mere end 40 danske virksomheder står i disse dage sammen under Danish Marine Group på Marintec China-messen.

Kilde: Danish Marine Group

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Esbjerg Havn får tilladelse til uddybning af sejlrenden

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Feggesundfærgen ude af drift

11.03.2024Maritimedanmark.dk

Nye forslag skal forbedre brandsikkerheden for containerskibe

27.02.2024Maritimedanmark.dk

ÆrøXpressen ligger i havn på grund af tekniske problemer.

26.02.2024Maritimedanmark.dk

Dansk-ejet tankskib angrebet af Houthier

23.02.2024Maritimedanmark.dk

Stormen Rolf aflyser færgeafgange

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle