Danish Maritime Days vender tilbage

Danske Rederier, Danske Maritime og Søfartsstyrelsen afholder den 4.- 6. oktober Danish Maritime Days i Korsør, med et tætpakket program om alle de vigtigste maritime emner i både dansk og internationalt perspektiv under overskriften: Being at the sharp end.

”Skibsfartens betydning for de globale forsyningskæder har været særlig tydelig under pandemien. Samtidig er skibsfartens grønne omstilling for alvor kravlet op på den politiske dagsorden internationalt, senest på COP26, hvor Danmark sammen med USA og 17 andre lande satte klimaneutral skibsfart øverst på dagsordenen. Samtidig buldrer udviklingen inden for autonom skibsfart og anden teknologisk udvikling derudaf, og vi har en pligt til at sørge for, at hverken den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling sænkes af fortidens regulering. Det og meget mere skal vi drøfte på Danish Maritime Days 2022”, siger Andreas Nordseth, direktør i Søfartsstyrelsen.

Arrangementet, der afvikles på Flådestation Korsør, vil bl.a. stille skarpt på, hvilke udfordringer corona-krisen har efterladt, hvordan vi bedst håndterer den nødvendige grønne omstilling og de tilhørende regulatoriske udfordringer samt Danmarks rolle i international maritim sikkerhedspolitik og trusselsbilledet.

"Der ligger adskillige skarpe sving foran rederier, som skal klares i de kommende år. Den grønne omstilling er en kæmpestor udfordring, men sikkerheden for vores søfolk i en verden hvor spændinger af forskellige grunde stiger er også top of mind. Derfor glæder jeg mig til at samle branchefolk og eksperter fra ind- og udland for både at inspirere hinanden med ny viden, men også diskutere hvordan vi får skabt fælles løsninger og international opbakning til de udfordringer som vi skal løse i de kommende år. Med den uforudsigelige verden, vi lever i, er det mere end passende at holde mødet på Flådestationen i Korsør”, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

DMD 2022 samler maritime aktører fra alle dele af branchen i ind- og udland, som deler vigtige indsigter, skaber nye relationer og styrker samarbejdet på tværs af branchen. På samme måde som tidligere kan alle byde ind på at afholde arrangementer under DMD 2022 - og arrangørerne håber, at dagene vil summe af maritim aktivitet over hele landet i perioden.

”Jeg håber meget, at også vores mange internationale samarbejdspartnere får mulighed for at være med igen i år, så vi sammen kan drøfte den maritime verdens muligheder, udfordringer og behov. Krisen har sat os i en speciel situation, som vi nu skal videre fra, og hvor vi samtidig har brug for at finde stærke fælles, internationale løsninger i relation til grøn omstilling, energiudfordringen og andre store emner. DMD har tradition for at favne både de brede som de mere snævre arrangementer, og jeg ser frem til at tilbringe nogle gode, inspirerende dage i selskab med både vores medlemsvirksomheder og de øvrige grene af branchen”, siger Jenny Braat, adm. direktør hos Danske Maritime

DMD holdes hvert andet år. For to år siden blev arrangementet afholdt i mindre skala og digitalt på grund af pandemien, men i år glæder organisationerne og styrelsen sig til igen at kunne invitere hele branchen til at være med og til at byde velkommen til både formelle og uformelle arrangementer i fysisk udgave. Det hele skydes i gang ved en velkomstreception for hele branchen, som kommer til at foregå i Korsør.

Redaktionen

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen vinder fornem AI-pris

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Rederi bag brokollaps erklærer General Average

27.03.2024Maritimedanmark.dk

Esbjerg Havn får tilladelse til uddybning af sejlrenden

25.03.2024Maritimedanmark.dk

Feggesundfærgen ude af drift

11.03.2024Maritimedanmark.dk

Nye forslag skal forbedre brandsikkerheden for containerskibe

27.02.2024Maritimedanmark.dk

ÆrøXpressen ligger i havn på grund af tekniske problemer.

26.02.2024Maritimedanmark.dk

Dansk-ejet tankskib angrebet af Houthier

23.02.2024Maritimedanmark.dk

Stormen Rolf aflyser færgeafgange

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle