Containerterminal i Gdansk udvider

Containerterminalen DCT i Gdansk, Polen, er gået i gang med en stor udvidelse. Udvidelsen, der efter planen skal være færdig i 2016, vil øge terminalens kapacitet fra 1,25 millioner TEU til 3 millioner TEU. Byggeprojektet består i at bygge en ny 650 meter lang kaj, som skal betjenes af fem containerkraner.

Gdansk er den næststørste containerhavn i Østersøen efter Skt. Petersburg i Rusland. Derudover er DCT Gdansk et knudepunkt for Maersk Lines aktiviteter i Østersøen og er fast anløbshavn for Maersk Line på vejen fra Kina til Europa.

I 2014 håndterede DCT Gdansk tre procent flere containere sammenlignet med 2013, og havnen håndterede i alt 32,3 millioner ton gods i 2014, hvilket var syv procent mere end året før.

Den belgiske entreprenør NV Besix er hovedentreprenør på byggeprojektet. De forberedende arbejder med anlæggelse af byggepladsen ventes at tage omkring seks uger, hvorefter selve anlægsarbejderne starter.

Kilde: polennu.dk

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023