Clipper Group sælger Seatruck Ferries

Clipper Group har solgt Seatruck Ferries, der med otte færger er den førende ro/ro-operatør på Det Irske Hav, til rederiet CLdN, der har hovedsæde i Luxembourg. Parterne har ikke oplyst salgsprisen, og handlen skal godkendes af myndighederne inden den kan gennemføres.

Arkivfoto.

"I betragtning af Seatrucks fortsatte robuste præstation, konkluderede vi, at dette var det rigtige tidspunkt at afhænde virksomheden. Efter en konkurrencepræget proces er vi meget glade for at overdrage stafetten til en stærk, langsigtet, industriel ejer som CLdN”, siger Amrit Peter Kalsi, CEO i Clipper Group.

”Vi ser nu frem til at fokusere 100 % på vores tørlast kerneforretning. Med en meget stærkere balance er vi godt positioneret til proaktivt at forfølge markedsmuligheder”, siger Amrit Peter Kalsi.

Seatruck Ferries står for godt 20% af regionens søbårne fragtmængder.

"Vi er glade for aftalen, som er i tråd med vores overordnede strategi om at udvide nuværende handler og udvikle nye ruter. Seatruck Ferries er et fremragende selskab med et fantastisk rutenetværk og en stærk forretningsmodel. Seatruck vil være en værdifuld tilføjelse til CLdNs omfattende rutenetværk og bidrager især til vores tilstedeværelse på det britiske og irske marked”, siger Florent Maes, CEO i CLdN.

Salget er betinget af myndighedsgodkendelse fra de irske konkurrencemyndigheder, en godkendelse der forventet inden årets udgang. Seatruck vil blive videreført under Seatruck Ferries-brandet med det eksisterende ledelsesteam ledet af Alistair Eagles.

CLdN RoRo driver mere end 20 ro/ro-færger med sammenlagt 130 afgange om ugen mellem havnene i Zeebrugge, Rotterdam, London, Killingholme, Liverpool, Dublin, Cork, Gøteborg, Esbjerg, Santander og Porto.

CLdN Cargo ejer en flåde på 4500 trailere og 45 fod containere.

CLdN Ports ejer og driver ro/ro-havne i England, Holland og Belgien. CLdN har hovedkontor i Luxembourg og beskæftiger tæt på 3.000 mennesker.

Redaktionen

Artikler

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Maersk vil producere grøn metanol i Egypten

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Molslinjen strammer sikkerhed efter GPS-jamming

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny containerrute til CMP

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Færgeruter aflyst yderligere en uge

04.10.2023|Maritimedanmark.dk

Ny storordre til Semco Maritime

03.10.2023|Maritimedanmark.dk

Rederier: Vigtigt grønt fokus i åbningstale

Copyright 2023