Borgmester freder færgerute til Marstal

Rederiet bag færgeruten mellem Marstal og Rudkøbing, ÆrøXpressen, er i store økonomiske vanskeligheder og risikerer at indstille driften. Ærøs borgmester ønsker at bevare færgeruten, men det kan blive under et nyt rederi.

”Jeg betragter den besejling, der er mellem Rudkøbing og Marstal, som en del af den overfart, vi har på Ærø. Den rute er kommet for at blive, som jeg ser på det”, siger borgmester Peter Hansted til Fyens Stiftstidende.

ÆrøXpressen - der forbinder Marstal med Rudkøbing - har sejlet med underskud lige siden den startede op i 2019. Økonomien er nu så presset, at rederiet har valgt at spare rederidirektør Boye Kromann væk, og overlade opgaverne til rutens chefskipper.

Rutens chefskipper Henrik Schlotfeldt vil fremover varetage posten som direktør, samtidig med sit nuværende virke. De administrative opgaver er lagt i hænderne på Carl Jørgen Heide.

Boye Kromann har været direktør i rederiet siden 2020, og er fortsat medlem af rederiets bestyrelse. Herudover er han partner i Hermann C. Boye & Co.

Rederiets bestyrelse har orienteret aktionærerne om, at rederiets eksistens er truet.

-mauh

Artikler

28.05.2023| Maritimedanmark.dk

Industri

De leverer løsninger til bæredygtig skibsdrift med succes

Green Instruments, der udvikler løsninger til måling af miljøbelastningen fra containerskibe, tankskibe, krydstogtskibe m.m. oplevede en markant vækst i 2022.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Havne

Kriseramt havn fik mio-underskud i 2022

Det sidste år som selvstyrehavn gav et underskud på 13,7 mio. kr. i Hanstholm Havn, men i år er der udsigt til driftsoverskud.

27.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

NGO´er advarer mod russisk arktis-sejlads

Rusland har meldt ud, at man forventer at påbegynde sejladser af den Nordlige Sørute mellem Asien og Europa fra 2024, og det bekymrer Clean Arctic Alliance, der frygter for en acceleration af afsmeltningen af Arktis.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Shipping

MSC har købt ind til CO2 fri sejlads under jomfrurejse fra København

Når MSC Euribia drager ud på sin jomfrurejse vil der være fyldt 400 tons bio-LNG på tankene for at vise, at det er muligt at sejle selv de største krydstogtskibe uden at udlede drivhusgasser.

26.05.2023|Poul Breil-Hansen, Redaktør SCM.dk, Maritimedanmark.dk

Havne

Styrk cybersikkerheden: Danske havne- og logistikvirksomheder skal forbedre deres digitale forsvar

En ny rapport understreger, at cyberkriminalitet udgør den største trussel mod danske havne- og logistikvirksomheder. Risiciene forstærkes, når virksomhederne implementerer nye 4.0-teknologier som kunstig intelligens og big data. Der er derfor et presserende behov for øget fokus på it-sikkerhed og robusthed allerede i de tidlige stadier af digitaliseringsprocessen. En ekspert præsenterer her tre anbefalinger til at imødegå udfordringerne.

26.05.2023| Maritimedanmark.dk

Frivagten

Bilskibe for dyre: Renault propper tre i en

Det er blevet for dyrt at transportere nye biler på de ellers dertil indrettede bilskibe, mener Renault.

Copyright 2023