Billig svensk kroner gavner Stena Line

En svensk krone koster ca. 70 øre og den lave kurs gør det billigere for danskere at holde ferie eller tage endagsture til Sverige. Det har medført, at danskerne igen i år har øget antallet af besøg i det svenske, oplyser Stena Line. 

Sommeren 2019 har endnu engang vist, at Sverige er en populær destination for danskerne. I de tre sommermåneder juni, juli og august har Stena Line sendt 5% flere gæster til Sverige i forhold til sommeren 2018, som ellers var rekord høj grundet det flotte sommervejr i 2018, oplyser Stena Line.

Og om bord på Stena Lines færger har der sammenlignet med sidste år været en vækst på 7 % i antallet af gæster, som vælger at bruge mere end en enkelt dag i Sverige.

  ”Danskerne har igen i år vist, at de elsker at besøge Sverige. Valutaeffekten tiltrækker mange danske gæster, og de bruger gerne flere dage i det svenske. Det kan vi blandt andet se på stigningen i antallet af danske færgegæster, der rejser ud og hjem på forskellige dage,” siger Gitte Krog, salgs- og marketingchef for Stena Line i Danmark.   Den lave svenske krone gør alt fra mad til camping og underholdning billigere, og det har medført, at flere danskere vælger at tage på weekendture eller holde ferie i Sverige. Göteborg er én af de byer, der især har oplevet flere danske turister. Ifølge tal fra Göteborg & Co er antallet af danske overnatninger i Göteborg steget med 27 % siden 2015. Fra januar til august 2019 er antallet af overnattende danske gæster steget med 11 % sammenlignet med 2018. Tendensen ser ud til at fortsætte året ud.   ”Vi kan se, at stimen af danske turister i Sverige ser ud til at fortsætte i efteråret, hvor det primært er aktiv ferie, spa/wellness og shopping, der lokker de danske gæster til,” siger Gitte Krog.   Kilde: Stena Line

Relateret indhold

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Greenpeace-aktion i protest mod den russiske skyggeflåde

13.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier har særligt tre ønsker til det kommende EU-Parlament

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Krisen i Det Røde Havn sender fortsat CO2-udledning og rater op

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Redegørelse om Iver Huitfeldt er udskudt

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Danske Rederier “anerkender” forbud mod scrubbere

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Anholt savner sin nye redningsbåd - den forsvandt efter en uge

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Aftale på plads: Danmark forbyder udledning af scrubbervand

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Port of Aalborg

Havneassistent

Vil du være en bærende del af det team, som dagligt har ansvaret for servicering og organisering af havnens skibe, agenter, kunder og besøgende? Så er du måske vores nye havneassistent?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

13.04.2024

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Bemandingsansvarlig

Vil du arbejde med påmønstring og afmønstring i et dansk rederi med international skibsfart? Og har du lyst til at være en del af en virksomhed med fart på og højt til loftet? Kom med på holdet hos H. Folmer & Co. og få en spændende hverdag som bemandingsansvarlig.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Svitzer

Chief Officer

Would you like to become part of a dynamic team with great working conditions?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

31.05.2024

Navi Merchants

Senior Chartering Manager

When you're part of Navi Merchants / Copenhagen Merchants, you'll experience having many opportunities to influence your own daily life, as well as your own and your team's development. Therefore, your tasks and responsibilities are sure to evolve to become unique. However, to begin with, we have a clear expectation that your main areas of responsibility will be:

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle