Avanceret teknsik udstyr anvendt i praksis

Der er masser af avanceret teknisk udstyr på skibene - men hvordan klæder vi officererne, de menige og skibsinspektører på, til at kunne udnytte alle faciliteterne og muligheder. Det giver Skibsteknisk Selskab nu svar på

• Vi udvikler og indfører avanceret teknisk udstyr om bord, skaber innovation, nytænkning, retrofitter, indfører grøn teknologi og indfører nye processer.

• Men hvordan får vi uddannet de søfarende og skibsinspektørerne, så de forstår og kender udstyret godt samt kan udnytte faciliteterne i det ?

• Er der forskel på simulatortræning, e-learning, tilstedeværelsesundervisning, sidemandsoplæring og manuallæsning – hvad dur det bedst til og hvilket niveau når man i forhold til at betjene udstyret effektivt ?

Svarerne finder du på Skibsteknisk Selskabs sidste forårsarrangement, der finder sted mandag den 8. april 2013, kl. 16.00 - 20.00 i Ingeniørhuset på Kalvebod Brygge.

Aftenens program

16.30 – 16.35

Introduktion til aftenens tema

16.35 - 17.10

Equipment - and safe operations through a trained crew.

v/ Capt. Tonny Moeller, Operations Manager, Maersk

Competence Assurance including behavior change. Striking the right balance between simulation and onboard training Key tips for successful offshore crew planning, recruitment and training Extending vessel functionality to improve operational efficiency

17.10 – 17.45

The Benefits and Risks of Electronic Devices in Shipping

v/Dr. Erik Styhr Petersen, Director, Product Management, SAM Electronics.

Talking about the benefits and risks of ship electronics, some cases appear to raise a pertinent questions: Are the lack of crew training, and lack of crew understanding of systems, a major reason for serious ships accidents? Does many ships have inadequate alarm/warning design, and do we – importantly – need

to have a cultural change towards an increased demand for system usability, in design and delivery to the end-user?

18.15 - 19.00

Træning i den maritime industri.

v/ Ken Helle Jensen, Training and QMS Manager. FURUNO Electric Company Co., LTD.

Behovet for træning af søfolk er støt stigende. I takt med at vores skibe bliver udstyret med mere og mere avanceret elektronik og automatik er behovet for en grundig uddannelse steget. Skibene i dag er større end nogensinde, sejler hurtigere og der er flere af dem. Dette giver udfordringer til navigatøren i en grad der ikke er set før. Med nye tiltag som fx ECDIS, IBS/INS og e-navigation kræves det af navigatøren at denne er i stand til at validerer store mængder data på kort tid for at træffe de rette beslutninger. Her bliver den maritime trænings udbyder udfordret for at kunne i møde komme de nye krav for træning.

19.00 – 19.55

Risikofaktorer ved innovation - Hvordan tekniske hjælpemidler kan give øget arbejdsbelastning.

v/ Øssur Hilduberg, undersøgelseschef, Havarikommissionen

Oplægget vil komme ind på ”man-machine” problematikker i forhold til betjening af udstyr og hvordan betjeningen af elektroniske søkort og radar spiller en stor rolle i de søulykker, som Havarikommissionen undersøger (kollisioner og grundstødninger). Årsagen kan findes i selve udstyrets design, men skal i højere grad findes i samspillet mellem det meget forskelligartede udstyr og den øgede arbejdsbyrde. Det er vigtigt at notere sig, at udstyret medvirker til at medarbejderen får mere travlt og ikke mindre travlt – primært på et kognitivt plan. Derfor vil udstyrets potentiale heller ikke blive udnyttet til fulde – man har for travlt til at bruge det.

19.55 - 20.00

Afrunding

Deltagelse i arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. Tilmelding til arrange-menterne sker enten via IDAs mødebooking på telefon: 33 18 48 18, eller via www.ida.dk. Husk at du skal være logget på IDAs hjemmeside, inden du kan tilmelde dig de forskellige arrangementer. Er du ikke registreret som bruger af IDA.DK, er det meget nemt at blive det - klik blot på "ny bruger" og følg anvisningerne.

Kilde: Skibsteknisk Selskab

Maritimedanmark.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

Relateret indhold

30.04.2025West-Marine A/S

Sponseret

Stærkt år trods global uro

26.04.2025Maritimedanmark.dk

Verdens største biltransportskib søsat

22.04.2025Maritimedanmark.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

10.04.2025Marstal Navigationsskole

Sponseret

Maritim underviser til Marstal Navigationsskole

31.03.2025Maritimedanmark.dk

Tunøfærgen ude af drift

25.03.2025Maritimedanmark.dk

Stena Line sælger færge til down under

20.03.2025Maritimedanmark.dk

Unifeeder åbner to nye feeder-forbindelser

19.03.2025Maritimedanmark.dk

Dele af Kolding Havn afspærret og evakueret

Jobmarked

Se alle

Beredskabsstyrelsen

Beredskabsstyrelsen søger en medarbejder med maritim baggrund til nautiske myndighedsopgaver i afdelingen Sikre Farvande i Korsør

Vil du gøre en forskel i spændingsfeltet mellem maritim faglighed, myndighed, analyse og formidling? Så er du måske vores nye kollega.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

08.06.2025

Samsø Rederi

Maskinchef til HSC LILLEØRE/Samsø Rederi.

Du er Maskinist med sønæringsbevis som Maskinchef, eller Maskinmester med sønæringsbevis af 1’grad.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

24.05.2025

Marstal Navigationsskole

Maritim underviser til Marstal Navigationsskole

Vil du være med til at uddanne fremtidens besætning i den maritime branche? Brænder du for at deltage i udviklingen af bæredygtighed i skibsfarten i alle dens former? Vil du arbejde med videbegærlige mennesker i et studiemiljø med nærvær og åbenhed?

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

14.05.2025

Småøernes Færgeselskaber

Skipper-/Styrmand. Hundested – Rørvig Færgefart A/S

Hvis du har lyst til at være en del af en hyggelig færgeoverfart i Nordsjælland, er her muligheden. Overfarten betjenes af 2 færger ”Isefjord” og ”Nakkehage”, som er henholdsvis 2 og 3 mands betjente – i spidsperioderne (højtider og ferier), sættes begge færger i drift, i lavsæsonen er der en færge i drift ad gangen.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Furuno Danmark A/S

Teknisk Service & Support Manager

FDK, en førende aktør inden for maritim elektronik, søger en erfaren og dynamisk leder af vores service- og tekniske afdelinger. Med base i Hvidovre vil du få ansvaret for at sikre, at vores serviceafdelinger opfylder virksomhedens målsætninger og værdier relateret til professionel tekniske support til vores kunder.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

29.04.2025

Odense Havn

Sælger

Er du købmand af natur og har en naturlig nysgerrighed for at lære om vores kunders forretninger? Brænder du for løsningssalg og er drevet af at skabe resultater både selvstændigt og i samarbejde med dine kolleger? Så kan du blive en del af Odense Havns kommercielle team, hvor du fra første dag vil kunne mærke vores begejstring for det, vi laver.

Område

Syddanmark

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Køge Marina

Havneassistent til Køge Marina

Køge Marina søger en dygtig allround håndværker med maritim interesse, som fremover kan være vores nye havneassistent

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

24.05.2025

Hanstholm Havn

Havneassistent til Hanstholm Havn

Da én af vores dygtige medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, er der nu en unik mulighed for at blive en del af et godt team i den maritime afdeling.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

15.05.2025

Teknika

Vil du være med til at uddanne fremtidens ledere på Teknika – Copenhagen College og Technology and Marine Engineering?

Teknika søger en adjunkt eller lektor til undervisning i ledelse. Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

18.05.2025

Teknika

Vil du være med til at uddanne fremtidens grønne og blå maskinmestre på Teknika – Copenhagen College og Technology and Marine Engineering?

Teknika søger lige nu en adjunkt eller lektor til undervisning i termiske maskiner og anlæg. Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, så de er klædt på til at lede vejen inden for grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

01.06.2025

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
Free Fall Add-On (afholdes løbende)

The purpose of the course is to give the delegate knowledge to procedures related to launch, navigation and recovery of a freefall lifeboat as described in STCW code Section B-I/14 1.1 and 14 1.2 The Course is a Add-On to Certificate in Survival craft and rescue boats A-VI/2-1

Dato

17.09.2024

Tid

16:00

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark