Avanceret teknsik udstyr anvendt i praksis
Der er masser af avanceret teknisk udstyr på skibene - men hvordan klæder vi officererne, de menige og skibsinspektører på, til at kunne udnytte alle faciliteterne og muligheder. Det giver Skibsteknisk Selskab nu svar på
• Vi udvikler og indfører avanceret teknisk udstyr om bord, skaber innovation, nytænkning, retrofitter, indfører grøn teknologi og indfører nye processer.
• Men hvordan får vi uddannet de søfarende og skibsinspektørerne, så de forstår og kender udstyret godt samt kan udnytte faciliteterne i det ?
• Er der forskel på simulatortræning, e-learning, tilstedeværelsesundervisning, sidemandsoplæring og manuallæsning – hvad dur det bedst til og hvilket niveau når man i forhold til at betjene udstyret effektivt ?
Svarerne finder du på Skibsteknisk Selskabs sidste forårsarrangement, der finder sted mandag den 8. april 2013, kl. 16.00 - 20.00 i Ingeniørhuset på Kalvebod Brygge.
Aftenens program
16.30 – 16.35
Introduktion til aftenens tema
16.35 - 17.10
Equipment - and safe operations through a trained crew.
v/ Capt. Tonny Moeller, Operations Manager, Maersk
Competence Assurance including behavior change. Striking the right balance between simulation and onboard training Key tips for successful offshore crew planning, recruitment and training Extending vessel functionality to improve operational efficiency
17.10 – 17.45
The Benefits and Risks of Electronic Devices in Shipping
v/Dr. Erik Styhr Petersen, Director, Product Management, SAM Electronics.
Talking about the benefits and risks of ship electronics, some cases appear to raise a pertinent questions: Are the lack of crew training, and lack of crew understanding of systems, a major reason for serious ships accidents? Does many ships have inadequate alarm/warning design, and do we – importantly – need
to have a cultural change towards an increased demand for system usability, in design and delivery to the end-user?
18.15 - 19.00
Træning i den maritime industri.
v/ Ken Helle Jensen, Training and QMS Manager. FURUNO Electric Company Co., LTD.
Behovet for træning af søfolk er støt stigende. I takt med at vores skibe bliver udstyret med mere og mere avanceret elektronik og automatik er behovet for en grundig uddannelse steget. Skibene i dag er større end nogensinde, sejler hurtigere og der er flere af dem. Dette giver udfordringer til navigatøren i en grad der ikke er set før. Med nye tiltag som fx ECDIS, IBS/INS og e-navigation kræves det af navigatøren at denne er i stand til at validerer store mængder data på kort tid for at træffe de rette beslutninger. Her bliver den maritime trænings udbyder udfordret for at kunne i møde komme de nye krav for træning.
19.00 – 19.55
Risikofaktorer ved innovation - Hvordan tekniske hjælpemidler kan give øget arbejdsbelastning.
v/ Øssur Hilduberg, undersøgelseschef, Havarikommissionen
Oplægget vil komme ind på ”man-machine” problematikker i forhold til betjening af udstyr og hvordan betjeningen af elektroniske søkort og radar spiller en stor rolle i de søulykker, som Havarikommissionen undersøger (kollisioner og grundstødninger). Årsagen kan findes i selve udstyrets design, men skal i højere grad findes i samspillet mellem det meget forskelligartede udstyr og den øgede arbejdsbyrde. Det er vigtigt at notere sig, at udstyret medvirker til at medarbejderen får mere travlt og ikke mindre travlt – primært på et kognitivt plan. Derfor vil udstyrets potentiale heller ikke blive udnyttet til fulde – man har for travlt til at bruge det.
19.55 - 20.00
Afrunding
Deltagelse i arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. Tilmelding til arrange-menterne sker enten via IDAs mødebooking på telefon: 33 18 48 18, eller via www.ida.dk. Husk at du skal være logget på IDAs hjemmeside, inden du kan tilmelde dig de forskellige arrangementer. Er du ikke registreret som bruger af IDA.DK, er det meget nemt at blive det - klik blot på "ny bruger" og følg anvisningerne.
Kilde: Skibsteknisk Selskab